vibe tv logo mini

MAGIČNI DANI U OKTOBRU - Iskoristite Miholjsko leto kako bi prizvali ljubav u svoj život - Ovako će oktobar delovati na nas!

Oktobar je blagodatni mesec sa dobrim vibracijama i treba ga što bolje iskoristiti. Ovaj mesec je jako pogodan za sve bračne parove koji žele potomstvo kao i za one osobe koji planiraju svoj biznis ili bilo koji drugi posao.

Oktobar nam sam po sebi donosi početak svetovnog mira pred nastupajuću zimu. Domaćini pripremaju ogrev, a domaćice prave zimnicu kako bi predstojeću zimu proveli što ugodnije i bolje.

Oktobar je i mesec ljubavi, tolerancije i opraštanja, stoga trebamo priznati da volimo one osobe koji su pored nas, ali isto tako da kažemo DOSTA onim osobama koji nam nisu doprineli ništa u predhodnom periodu.

Savetujem da svi imamo ljubav prema svima jer mržnja i ljubomora nisu doneli ništa dobro nikome. Evo kako neki narodi u Evropi provode dane u ovom mesecu.

Marijina svila

U Evropi se proleće povezuje s mladošću, a jesen i zima sa starim ljudima, pa ukoliko lepo vreme potraje i tokom oktobra, naziva se "bablje leto”. Kada se zarše radovi u polju, žene započinju druge poslove - predu vunu, pletu džempere i tkaju.

Verovalo se da tim ručnim radovima i magijom, mogu da "ispletu" sudbinu. Sa tim je povezano još jedno predanje...

Pošto u Evropi ima mnogo paukova koji predu svoje mreže naročito u ovo doba godine, nošene laganim povetarcem, niti tih mreža lako su dospevale u odeću ljudi na selima.

Smatralo se da je to znak sreće i blagostanja. Te niti su se još nazivale Marijina kosa ili Marijina svila, pošto su se dovodile u vezu sa Devicom Marijom.

Prema narodnom verovanju, to je takođe i vreme kada su se okupljale veštice, a paučina se smatrala njihovom kosom. Ako bi se leteća paučina uplela u kosu mlade devojke, to je bio znak da će uskoro biti venčanja..

Žito za Bogove

U Holandiji se 12. oktobra gatalo pomoću oraha. Domaćin bi uzao jedan plod, slomio ga, pa ukoliko je vlažan, takva će biti i naredna godina.  Norvežani su, da bi obezbedili dobru letinu, morali umilostiviti Bogove, 12 oktobra bi skuhali kašu od žita, ukoliko se kaša pokvari za tri dana, biće loša godina a ukoliko bude i dalje sveza godina će biti jako plodna. 

Idijansko leto

U Americi, ovaj period je poznat kao "indijansko leto”. Legenda kaže da je u šumama Severne Amerike živeo čarobni medved, koji nije, kao ostali, spavao zimi već je u to vreme odlazio na nebo. Svi lovci su znali za njega i žarko su želeli da ga ulove, ali bezuspešno.

Međutim, jedne godine, dva vešta lovca uspela su da upucaju čarobnog medveda, ali su to platili svojim životima. Nebo se otvorilo i tamo su se vinuli medved, dva lovca i pas. Tako je nastalo sazvežđe velikog medveda ili Velikih kola.

Svake godine u vreme njegove pogibije, otvore se medvedove rane i njegova krv s neba kaplje po lišću i boji ga u crvene nijanse, zato lišće jesen ima crvenkaste obrise po žutom delu lista.

Miholjsko leto

Na našim prostorima proslavlja se Miholjsko leto. Prema narodnom verovanju, jesen počinje nakon Miholjdana, 12. oktobra, a ukoliko do tog perioda vlada lepo vreme s visokim temperaturama, kaže se da je nastupilo Miholjsko leto, koje, kako se smatra, predskazuje dugu i hladnu zimu. Postoji divan običaj povezan s ovim periodom.

Ukoliko je tokom godine preminuo neki domaćin, seljani bi se skupili i iši u mobu da pomognu udovici da sakupi letinu, što je, prema starim verovanjima, dobrovoljcima je donosilo sreću.

Međutim, ovaj praznik nije poznat samo u pravoslavlju i ostali narodi imaju male ritule vezane za taj datum.

Magični dani u oktobru

Od 2. do 11. oktobra jako povoljan period da razmislite o svojim postupcima i delima, a samim tim i da podate oproštaj onima kojima ste na neki način uradili nešto nažao.To će vam pomoći da se olakšate duhovno i mnogo bolje ćete se osećati.

12. - 17. oktobar je period kada bi trebali da više se posvetite stvaranju tj. produžetku svoje porodice, stoga savetujem bračnim parovima da budu malo vredniji na tom polju.

Period od 19. do 25. je idealan za pokretanja novog biznisa ili bilo kojeg privatnog posla.

Od 26. do 30. oktobra, ukoliko nemate emotivnog partnera, sada je pravi period da ga potražite.

Kosmičo – podzemne energije i kako će uticati na naše zdravstveno – psihološko polje.

Period od 01 do 04 oktobra upravljaće našim disajnim organima, stoga budete mogli osećati nedostatak kiseonika ili povremenu stegu u grudnom delu ali i u predelu glave.

Dani 05 – 09 pojačano će uticati na glavobolje, , mnogi će osećati i blage vrtoglavice sa povećanim krvnim pritiskom.

10 na 15 oktobar malo više će udariti na kostobolju, zubobolju ali i predeo glavce neće biti pošteđen. Pripadnice nežnijeg pola osetiće jače hormonske reakcije i tegobe.

Ravne linije u oktobru očekuju se 16 i 17 tako da se ne očekuju veće globalne poteškoće, već samo pojedinačno.

Dani 18 na 21 su predviđeni za srčane i plućne tegobe tako da možete očekivati povećane zdravstvene aktivnosti u tom predelu.

Možda vam se svidi i ovaj naslov - Stoga ogledajte ga!

https://okonas.online/ovo-su-10-nacina-da-zadrzite-novac-ako-novac-stalno-bezi-iz-ruku-na-ovaj-nacin-ce-te-ga-zadrzati/

Period od 22 do 26 mogući su sledeći povećani simptomi – Lošija krvna slika, sedimentacija, lupanje srca, vrtoglavica ali i nagon mučnine bez povraćanja.

Ravne linije se opet očekuju 27 kao i 28 oktobra tako da ta dva dana možemo da predahnemo.

Poslednja tri dana meseca otobra očekuju se jača dešavanja na psihološkoj osnovi, jača uznemirenost, bezvoljnost ali i povećan umor bez obzira na aktivnost.

Dragi moji uživajte u magično - zlatnom oktobru i puno ljubavi, tolerancije i napretka vam želim.

Posetite zvanični sajt ovog vrhunskog astronumerologa i ezoteriste.

https://www.zokisumadinac.online/astrologija.html

 Vaš Astronumerolog – Ezoterista

Zoran Šumadinac


OkO NaS