vibe tv logo mini

DANAS IZGOVORIMO OVU MOLITVU KAKO BI DOBILI BLAGE I UGODNE VESTI!

Piše: Protojerej Zosim

zosim

PRAVOSLAVLJE

Blagosvesti je praznik koji pravoslavna crkva proslavlja 25. marta (7. aprila). Spada u Bogorodičine praznike. To je dan kada je anđeo Gavrilo javio Mariji da će roditi Isusa.

Pola godine pošto je prvosvešteniku Zahariji projavio da će u dubokoj starosti dobiti sina koji će biti Gospodnji Preteča (sv. Jovan Krstitelj), isti Gospodnji arhanđeo, Gavrilo, javio se Prečistoj Djevi Mariji u Nazaretu, pozdravivši je rečima: Raduj se, blagodatna! Gospod je s tobom, blagoslovena si ti među ženama! (Lk 1, 28). Začuđenoj i uplašenoj Djevi arhanđeo objašnjava neobičan pozdrav:

  • Ne boj se, Marija, jer si našla blagodat u Boga! I evo začećeš, i rodićeš sina i nadenućeš mu ime Isus. On će biti veliki, i nazvaće se Sin Višnjega, i daće mu Gospod Bog presto Davida oca Njegovog. I carevaće nad domom Jakovljevim vavek, i carstvu Njegovom neće biti kraja (Lk, st. 30-33).

Danas žene koje žele da se ostvare kao majke ili žele još dece, OVU molotvu više puta na dan treba smerno da izgovaraju. No ne samo žene već i svi mi kako bi nas sustigle lepe i ugodne vesti.

bblagovesti

Molitva Bogorodici na današnji dan – BLAGOVESTI

  • Bogorodice Djevo,raduj se Blagodatna Marijo,Gospod je s Tobom:blagoslovena si Ti među ženama,i blagosloven je Plod utrobe Tvoje,jer si rodila Spasitelja duša naših.

 

Draga Braćo i sestre po Hristu neka svima nama anđeo Gavrilo donese blage i ugodne vesti.

Oko Nas