vibe tv logo mini

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA GRAD DUHOVA U KOJEM DANAS NIKO NE ŽIVI! (VIDEO)

SVET

Ovo je grad duhova. U njemu danas skoro da niko ne živi.

Megagrad nazvan “Forest City” trebao je biti velika kineska investicija kada je projekat prvi put predstavljen. No, u njemu ne živi skoro niko. Obalni grad u Maleziji – čija je izrada koštala rtekordnih 100 milijardi dolara – dizajniran je za smeštaj do milion ljudi, zajedno s terenom za golf, vodenim parkom i restoranima i svim pratećim sadržajem.

Radovi na projektu prvi put su započeli 2016. godine, ali još nije završen. Prema BBC-ju, izgrađeno je samo oko 15 posto Forest Cityja, a samo jedan posto izgrađenog je naseljeno. Danas ga zato zovu “Grad duhova”.

BBC navodi da je Forest City imao za cilj prodaju nekretnina u Maleziji kineskim kupcima – u suštini dajući im “dom daleko od kuće”. Međutim, cene su izmakle kontroli, a kuće u Maleziji sada su premašile budžete mnogih ljudi.

grad_dduhova.jpg

IT inženjer Nazmi Hanafiah rekao je za BBC da se odselio iz Forest Cityja nakon samo šest meseci.

Iznajmio je jednosoban stan sa pogledom na more, rekavši:

  • Uspeo sam da pobegnem iz ovog mesta. Nije me bilo briga za depozit, nije me bilo briga za novac. Samo sam morao da izađem.

Kao i svaki projekat, pandemija nije pomogla stvarima – jer je na kraju zaustavila proces izgradnje na određeno vreme. U suštini, novac od prodaje stanova bio je namenjen za finansiranje ostatka Forest Cityja.

grad_duhova.jpg

Uprkos tome što stvari sada izgledaju prilično mračno, kineski investitor, Country Garden, je optimističan da će grad na kraju biti gotov. Međutim, suočavaju se s dugovima od skoro 200 milijardi dolara.

Da li bi ste vi voleli da živite u ovakvom gradu.

Na postavljenom linku, možete pogledati kako izgleda grad iz snova, poznat kao Grad duhova.

OVDE Možete pogledati kako prelepo izgleda grad iz snova a sada je samo Grad duhova

Oko Nas – Budite uz nas