vibe tv logo mini

ISPOVEST DEVOJČICE (13) koja je bila oteta i prisiljena na brak i promenu vere!

Prisiljena da pređe u Islam i u brak sa dosta starijim muškarcem.

Tinejdžerka je kidnapovana sa 13 godina i uz pretnju oružjem prsiljena na brak sa duplo starijim oženjenim čovekom.

Devojčica Najab Gil je imala samo 13 godina kada je odvedena iz svoje kuće i prisiljena da pređe u Islam od strane njenog poslodavca muslimanske veroispovesti.

Pod oružanom pretnjom naterana je da se uda za svog otmičara. Sa ovakvom sudbinom se svake godine suoči desetina maloletnih hrišćanskih devojaka u Pakistanu. Nakon dve godine ova hrabra devojčica je uspela da pobegne i sada je podelila svoju priču.

Sve se odigralo 20. maja 2021. godine kada je 30-godišnji Sadam Hajat, inače oženjeni otac četvoro dece došao do njene kuće kako bi je navodno odvezao na posao.

  • Sadam je bio čest gost naše kuće, rekla je Najab.

- Posedovao je neke prodavnice u našem kraju, od kojih je jednu iznajmio i moj otac. Sadam mi je obećao platu od 10.000 pakistanskih rupija (34 dolara) i rekao je da će novac pomoći mojoj siromašnoj porodici da dopuni svoje prihode. Moj otac je nevoljno pristao na njegov predlog jer mu je Sadam rekao da sam mu poput rođene ćerke.

Priseća se i da joj se Sadam bar dva puta pokušavao nabacivati na poslu, terajući je da se drži na sigurnoj udaljenosti.

  • Plašila sam se da će mi otac zabraniti da idem na posao, ako im kažem za Sadamovo udvaranje, a moja porodica bi izgubila novac koji nam je toliko potreban, zaključila je ova hrabra devojčica.

Izvor/Stil

OKO NAS