vibe tv logo mini

Poruka oca Zosima - DANAS ŠIRIMO LjUBAV I RAZUMEVANjE - UZDRŽIMO SE LOŠIH MISLI. SPC DANAS PROSLAVLjA VELIKOMUČENICE VERU, NADU, LjUBAV I MAJKU NjIHOVU SOFIJU!(MOLITVA)

Pravoslavni vernici danas slave praznik posvećen Svetim mučenicama Veri, Nadi, Ljubavi i njihovoj majci Sofiji.

Svete mučenice Vera, Nada i Ljubav i njihova majka Sofija bile su hrišćanske svetiteljke i mučenice iz 2. veka koje predstavljaju prave i postojane vrline na kojima počiva čitavo hrišćanstvo i zapadni kulturni sistem.

Nakon što su odbile da se odreknu svoje vere, Hadrijan je naredio mučenje Sofijinih ćerki iako je reč bila tek o devojčicama. Tako su sve i nastradale. Nakon tri dana i tri noći molitvi na njihovom grobu i sama je umrla 137. godine. Imena devojčica – Ljubav, Vera i Nada – postala su simbol života svakog hrišćanina.

Molitva svetim mučenicama Veri , Nadi, Ljubav I majci njihovoj Sofiji!

O, svete i hvale dostojne mučenice, Vera, Nado i Ljubavi i hrabrih kćeri mudra majko Sofija, k vama sada pritičemo sa usrdnom molitvom, jer šta bi snažnije moglo za nas pred Bogom posredovati, nego vera, nada i ljubav, tri temeljna kamena svih vrlina, po kojima ste nazvane i čije obličje bejaste.

Umolite Gospoda da nas u žalostima i iskušenjima zaštiti neizrecivom blagodaću Svojom, da nas spase i sačuva kao Blag i Čovekoljubiv. Njegovu slavu, kao sunce nezalazno, sada gledate i pomozite nam u smirenim molitvama našim, da oprosti nam Gospod Bog grehe i bezakonja naša, da pomiluje nas grešne i nedostojne milosrđa Njegovog.

Molite, dakle, za nas, svete mučenice, Gospoda našeg Isusa Hrista, a Njemu slavu uznosimo, sa Bespočetnim Njegovim Ocem i Presvetim i Blagim i Životvornim Njegovim Duhom, sada i uvek i u vekove vekova.

Amin

Sigurni smo da vam se može svideti i ovaj naslov!

https://okonas.online/svi-je-izgovaramo-skoro-svaki-dan-a-ovo-je-pravo-znacenje-molitve-oce-nas/

Na današnji dan treba se  suzdržati od zlih misli i posvetiti se ljubavi prema bližnjem i svima okpo nas. Danas trebamo širiti ljubav i pozitivne vibracoije!

Protojerej Zosim

OkO NaS