vibe tv logo mini

SVETI VALENTINO NIJE BIO BOŽIJI ČOVEK MI PROSLAVLJAMO NE POSTOJEĆE A DAN ZALJUBLJENIH SLAVIMO U AVGUSTU!

Piše: Filip Mijatov

Uveliko je poznato da naš najpopularniji šoumen Zoki Šumadinac uvek ima dodati posebno kada su aktuelne teme u pitanju.

Tako je baš i ovoga puta za naš portal Šumadinac se oglaio povodom Dana zaljubljenih i izneo par viđenja o ovom prazniku.

Zoki je obrazložio zašto i kako je nastao današnji praznik i zašto nebi trebalo da ga slavimo, već Dan zaljubljenih trebalo bi pravoslavci slaviti 12. avgusta na dan prepodobne Mati Angeline Krušedolske.

sveta_angelina.jpg

  • Danas je Sv. Prepodobni velikomučenik Trifun. Dan zaljubljenih mi pravoslavci trebalo bi da slavimo na dan 12.avgusta kada je sećanje na prepodobnu Majku Angelinu žena despota Stefana Brankovića. Svoje voli tuđe poštuj - ovo je daleko od tog slavimo tuđe zaboravljamo svoje. I da smeta mi, jako mi smeta – počeo je Šumadinac i nastavio.
  • Slavimo zapadno – demonističke i satanističke praznike koje satanizuju i direktno degradiraju našu crkvu, našu veru, nije mi jasno da se poglavari crkve ne oglase povodom ovakvih praznika a naročito oko Noći veštica – nastavio je Zoki i dodao.
  • Valentin je bio vojnik rimskog carstva koji se zaljubio u drugog vojnika i tajno venčao sa njim. Uprkos zabrani cara Klaudija. Čuvši to Car Klaudije naredi Valentinovo pogubljenje. Kasnije ga Katolička crkva i papa Frederik proglasili za sveca. Otuda i naziv sveti Valentin. A sam praznik je počeo da se slavi 1976. godine dvadesetog veka u američkoj vojsci kao dan zaljubljenih.

sveti_valentin.jpg

  • I eto sad se ja pitam šta VI veliki srbi slavite – Dan ljubavi prema istom polu, slave zaljubljeni parovi koji ne priznaju i koji su protiv istopolnih odnosa. I ko je sad ovde lud. A ako nešto ne znate, onda proverite, raspitajte se, nije ružno ne znati, ružno je praviti grešku sa ovcama bezbožništva – zaključio je Šumadinac.

OkO NaS