vibe tv logo mini

ODUŠEVLJENJE - OVO JE GRAD U ŠUMADIJI GDE SU DEDA MRAZEVI STIGLI NA MOTORIMA!(FOTO)

Piše: V. Popović

Ni Deda Mrazovi nisu kao što su bili. Nesvakidašnja slika u Gornjem Milanovcu.

Uz turiranje motora u grad pod Rudnikom stigli su članovi BMW moto-kluba Srbija. Njih 30-tak u Deda Mraz odelima na motorima, u smiraj ove godine, posetili su danas mališane Gornjeg Milanovca, Čačka, Ljiga…

„Crvena“ kolona prodefilovala je od Shop parka, zatim Ulicom kneza Aleksandra, onda je usledila vožnja gradskim ulicama da bi ubrzo stigli do željene destinacije – na Trg kneza Mihaila gde su ih željno iščekivali mališani.

Turiranjem su najavili svoj dolazak, na posebno oduševljenje velikog broja okupljenih građana koji su ih pozdravljali mahanjem i povicima podrške.

  • Ove godine imamo u planu da posetimo šest gradova u Srbiji. Inače, svake godine delimo paketiće deci u pet gradova Srbije, ove godine smo proširili na još jedan grad, Gornji Milanovac. Do sada smo delili u Beogradu, Pančevu, Kraljevu, Čačku i Blacu. Ove godine posetili smo i jedno malo mesto pored Ljiga, Slavkovicu. Za novogodišnje praznike podelićemo oko 500 paketića. – kazao je Goran Puce, predsednik BMW moto-kluba Srbije.

Neretki su bili i oni koji su fotografijom želeli da ovekoveče skup, a nasmejani urbani heroji svakome su rado izašli u susret.

Iz velikih džakova virili su šareni pokloni, a mali Milanovčani strpljivo čekali, nasmešeni i srećni što su im ovi Deda Mrazevi, umesto na sankama – stigli za upravljačima moćnih mašina.

  • U ovom klubu ima i Milanovčana, tako da smo trenutno ovde Slavko Gojković, Aleksandar Kazaković i ja. Prošle godine smo se uključili u ovu humanitarnu akciju BMW moto-kluba Srbija i trudićemo se da sve ovo postane tradicionalno druženje u Gornjem Milanovcu – poručio je Predrag Pršić.

 

Svoje novogodišnje paketiće donirali su deci iz najranjivijih društvenih grupa, pa su tako ove godine poklone od bajkera velikog srca dobila deca Udruženja roditelja dece sa smetnjama u razvoju i deca iz odeljenja učenika kojima je potrebna dodatna podrška Prve osnovne škole.

  • Kao što vidite deca su jako uzbuđena i raspoložena a posebno zbog toga jer im u goste dolaze bajkeri koji im donose novogodišnje paketiće. Ovom prilikom zahvaljujem im se u ime svih roditelja što su se setili naše dece – kazala je Ivana Ignjatović, predsednica Udruženja roditelja dece sa smetnjama u razvoju opštine G. Milanovac i dodala da to udruženje broji 27 -oro dece.

Naime, 30-tak Deda Mrazeva je na svojim specijalno ukrašenim motorima, krenulo jutros iz Beograda put Gornjeg Milanovca, gde su ih na gradskom trgu dočekali osmesi i oduševljenje mališana, kako bi zajedno sa njima podelili radost predstojećih praznika, uz nadu da će ovo druženje i prijateljstvo preći u tradiciju.

 Foto/Gm Info

OkO NaS