vibe tv logo mini

UKOLIKO VAM U VEZI NE CVETAJU RUŽE - Ovih osam znakova govori da ste vi krivac a ne vaš partner!

Kada nam veza krene po zlu i kada nam se čini da se sve raspada, nije uvek krivac partner. Ovih osam znakova potvrđuju da je krivica baš na nama.

Imate utisak da više nije isto kao što je bilo na početku vaše veze? Dolazi do sve češćih svađa, vaša druga polovina vas nervira stalno itd.

Mislite da je problem u partneru, a ne u vama. Pre nego što to zasigurno zaključite razmislite još jednom o svemu - možda ste baš vi glavni krivac za ljubavni brodolom.

Ovo su osam znakova da smo upravo mi sami krivi za to a ne naš partner.

  • Obrambeni stav

Nije dobro ako stalno imate odbrambeni stav

Da li vam se desilo da ste se uzrujali i odbili da slušate šta neko ima da kaže do kraja, ako je prvo rekao nešto što vama nije po volji.

Ako jeste, reč je o vašem odbrmnbenom stavu.

Ovakvo ponašanje otežava komunikaciju, a malo ljudi zna kako da premosti takav stav, piše MSN.

  • Konstantna kritika

Nije baš prijatno kada vas partner non-stop osuđuje, pronalazi vam mane i ponižava vas. Ovakav stav stvara toksično okruženje i lako prekida veze.

  • Nedostatak empatije

Ako ne budete razumeli emocije vašeg partnera i ako ne budete imali saosećanje za njegove probleme - on se može osećati nevažnim i zapostavljenim. To je dobar put za razdvajanje. Empatija je veoma važna za stavranje jake emocionalne veze i međusobne podrške partnera.

  • Nikad ne priznajete da ste pogrešili

Ako se u vezi ne priznaju greške, može lako doći do kraha

Ako baš i nemate običaj da priznate kada pogrešite - to dota zakomplikovati vašu vezu. Znatno otežava rešavanje problema i uništava poverenje.

Razlog za ljubavni neuspeh može da leži i u vama

  • Kontrola partnera

Kada pokušavate da kontrolišete nekoga, odnosno njegovo ponašanje, zapravo mu oduzimate slobodu. Što više težite kontroli - veza će vam biti gora. Takav stav će izazvati ogorčenje partnera.

  • Često prebacivanje krivice

Ako često prebacujete krivicu na druge, to bi mogao biti znak da imate poteškoća u preuzimanju odgovornosti ili za sopstvene postupke. Ovo je može apsolutno uništiti vaš odnos.

  • Emocionalna manipulacija

Da li koristite li partnerova osećanja kako biste ga kontrolisali i dobili ono što želite? Ako je tako, moguće je da ste sami krivi za toksičnost veze. Emocionalna manipulacija uključuje taktike poput izazivanja krivice ili izazivanja negativnog osećaja kod partnera pošto je nešto loše udario.

  • Svađe

Kada su svađe i sukobi češći nego inače, jasno je svima da nešto nije kako treba. Može btii dosta razloga za sukobe, ali se dešavaju često to uglavnom znači da nemate veštine za zrelo rešavanje problema.

E sada ako ste dobro pročitali tekst, onda možete da proverite sebe i možda pokušate spasiti svoju vezu.

OkO NaS – HVALA VAM ŠTO STE UZ NAS