vibe tv logo mini

OTAC ZOSIM ODGOVARA NAŠOJ ČITATELjKI NA PORUKU - Ovo je molitva koja smiruje i koja nas čuva od negativnosti! Šifra MILANKA 1962

Naša redovna čitateljka – poznata redakciji putem vibera se obratila našoj redakciji kako bi preneli poruku ocu Zosimu.

Počela sam da radim u struci u prosveti posle 36 godina rada van struke. Mnogo se promenilo. Imam problem sa decom. Nemirni su, slaba im je koncentracija ne pišu domaće zadatke. Od 9 učenika 7 su socijalni slučajevi. Učim prvi razred osnovne škole. Imam dosta roma, muslimana i katolika. Da li postoji neka molitva da ih smirim, da budu pažljiviji i mirniji na časovima, da ne koriste ružne reči i da se ne biju. Jako su agresivni. Nekad se osećam da sam se u sve to zapetljala kao pile u kučinu.  

  

Draga sestro po Hristu, pomaže Bog tebi i svima nama.

Teška sun am vremena došla, još teža će nam doći uskoro ali ako smo uz Boga, onda se ne trebamo plašiti. Bog voli svoju decu, kakva su dasu, on nam jedini ne želi zlo.

Moguće je da se radi o dosta negativne energije u kvadratima gde radiš, pa možda čak i neđto lukavo vlada među nekima.

Moj je savet da ako možeš bar nedeljno da okadiš radni proctor. Nemora da kadiš pred nima, no sama možeš to uraditi tako što nešto ranije dođeš u prostoriju. Nemoraš kadionicu imati, možeš briket staviti na bilo šta , što neće da sagori, recimo poklopac od tegle. Staviš upaljeni briket i malo tamljana.

Isto možeš i molitvu sledeću upotrebiti.

Gospode Isuse Hriste, Sine Božiji, radi molitava Prečiste Tvoje Matere usliši mene, nedostojnog slugu Tvoga (ime). Gospode, u milostivoj vlasti Tvojoj pomiluj čeda moja (imena) i spasi ih radi slave imena Tvoga.

Gospode, oprosti im sva sagrešenja voljna i nevoljna, koja su ona učinila pred Tobom. Gospode, uputi ih na pravi put zapovesti Tvojih i razum njihov prosveti svetlošću Tvojom, za spasenje duša i isceljenje tela. Gospode, blagoslovi ih na svakom mestu vladavine Tvoje, sačuvaj ih silom Časnog i Životvornog Krsta Tvoga, pod pokrovom Tvojim svetim, od metka koji leti, od strele, mača, ognja, od smrtonosne rane, od vodenog potopa i naprasne smrti. Gospode, ogradi ih od svih vidljivih i nevidljivih neprijatelja, od svake bede, zla, nesreće, izdajstva i ropstva. Gospode, isceli ih od svake bolesti i rane, od svake muke, i olakšaj njihove duševne patnje. Gospode, daruj im blagodat Duha Tvoga Svetoga, dug život, zdravlje i čednost; da požive u svakoj pobožnosti i vrlini, u miru i slozi sa vlastima koje ih okružuju, sa bližnjima i ljudima koji su daleko. Gospode, umnoži i osnaži njihove umne sposobnosti i telesnu snagu, zdrave i sretne ih vrati u roditeljski dom.

Sveblagi Gospode, daruj meni, nedostojnom i grešnom slugi Tvome (ime) roditeljski blagoslov za decu moju (imena) u nastupajuće vreme jutra (ili: dana, večeri, noći), jer Carstvo je Tvoje večno, svesilno i svemoćno.

Amin.

Protojerej Zosim

OKO NAS