vibe tv logo mini

STIŽE "PROKLETO PROLEĆE" OVA ZEMLJA SE DELI NA DVA DELA !(FOTO)

SVET

Italijanski meteorolozi najavljuju prokleto leto za ovu zemlju!

Poremećeni tok koji se spušta sa severnog Atlantika se budi i kako pišu mediji ove zemlje, podeliće Italiju na dva dela. Jedan deo će biti pogođen kišom i snegom na planinama, dok će jug biti sunčan i topao.

Kako reče jedna poznata pesma, zaista će biti "prokleto proleće", bar u aprilu, najavljuje sajt "Il Meteo".

Mart mesec doneo je nestabilnu vremensku prognozu: od sunca i toplog vremena, do grmljavine, pa čak i snega. Međutim, kako ističu, ni april neće biti ništa bolji, pa očekuju, kako kažu, bizarno proleće sa tradicionalnim neprekidnim promenama.

8 Amazing Reasons to Get Out And Enjoy Spring – The Wellness Project

Kako kažu, uzrok treba tražiti u buđenju poremećenog toka, koji se spušta sa severnog Atlantika, odnosno te mašine poremećaja koja može da proizvede toliko kiše i grmljavine.

Ako bi se ovaj trend potvrdio, imali bismo Italiju podeljenu na dva dela: severni i centralni tirenski region bili bi pogođeni prolaskom nereda koji najavljuju kišu (sneg na planinama) i lokalne oluje zbog kontrasta koji bi se stvorili upravo u oblasti razgraničenja između hladnog fronta i blaže, vlažnije vazdušne mase koja je već postojala u donjoj troposferi.

Samo bi jug imao koristi od skloništa koje nudi anticiklonalni štit koji bi garantovao stabilnije, sunčanije i povremeno prilično vruće vreme. Na drugim mestima temperature su u proseku ili neznatno iznad, u skladu sa trendom zagrevanja u svim godišnjim dobima.

Ovakva situacija bi mogla da karakteriše vreme otprilike za ceo prvi deo aprila, zbog ponovljenog prolaska frontova narušenih Atlantikom, naizmenično sa kratkim anticiklonskim vraćanjima.

Izvor/"Il Meteo

Ostanite uz nas – OKO NAS