vibe tv logo mini

NEVIĐENI MASAKR U GAZI - Preko 2500 dece poginulo a oko 5000 žena i starijih osoba su među žrtvama!(FOTO)

Neviđeni masakr u Gazi.

Broj poginulih u izraelskim napadima na Pojas Gaze premašio je danas 6.500, a povređeno je više od 17.400 ljudi, saopštilo je palestinsko Ministarstvo zdravlja.

U saopštenju se precizira da je od 07. oktobra u toj palestinskoj enklavi poginulo 6.546 ljudi, od kojih 2.704 deteta, 1.584 žene i 364 stare osobe, prenose RIA Novosti.

Palestinski militantni pokret Hamas izveo je 07. oktobra raketni napad na izraelsku teritoriju, nakon čega su borci te organizacije prodrli u pogranična područja na jugu Izraela i uzeli taoce.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je večeras da je Izrael spreman za kopnenu operaciju, ali nije otkrio kada će se i kako ona desiti.

  • Nalazimo se na vrhuncu borbe za opstanak, rekao je Netanijahu u televizijskom obraćanju naciji.

Naveo je da Izrael ima dva cilja pred sobom - da uništi Hamas i da oslobodi taoce koje drži Hamas.

On je rekao da će odluku o tome kada će vojska ući u Gazu biti doneta na sastanku vladinog ratnog kabineta, prenosi Rojters.

Izraelski premijer ponovo je pozvao palestinske civile da napuste severni deo Pojasa Gaze.

Turski ministar inostranih poslova Hakan Fidan izjavio je danas da bi izraelska kopnena operacija u Gazi pretvorila tamošnji sukob u masakr.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa katarskim kolegom Mohamedom bin Abdulrahmanom al Tanijem u Dohi, Fidan je rekao da su oni koji podržavaju akcije Izraela pod izgovorom solidarnosti "saučesnici u njenim zločinima", preneo je Rojters.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je ranije danas da je Izrael spreman za kopnenu operaciju, ali nije otkrio kada će se i kako ona desiti.

Na sednici Saveta bezbednosti UN nisu prihvaće ni američka ni ruska rezolucija

NEZAPAMĆEM MASAKR NA ULICAMA SKOPLJA - Napadač na žrtve ispalio ceo šaržer!(OSETLJIV VIDEO)!!!

Broj poginulih u Pojasu Gaze porastao na 6.500; Netanijahu: Izrael je spreman za kopnenu operaciju

Rusija i Kina stavile su danas veto u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija na rezoluciju SAD o situaciji u Izraelu i Gazi, nakon čega je glasovima SAD i Velike Britanije odbačen i ruski nacrt.

deca_zrtve.webp

Nacrt američke rezolucije je imao za cilj da reši humanitarnu krizu u Gazu pozivajući na prekid vatre kako bi se omogućio dopremanje humanitarne pomoći, navodi Rojters.

Protiv američke rezolucije, pored Kine i Rusije, bili su Ujedinjeni Arapski Emirati, dok je 10 članica SB glasalo za, a Mozambik i Brazil su bili uzdržani.

Izvor/Tanjug/Foto: AP Photo/Hatem Moussa

oKo nAs – UvEk Uz VaS