vibe tv logo mini

ĐOKOVIĆ AUSTRALIJU BACIO NA KOLENA-Odvaja se od velikana - Australijski open pokorio se teniseru!(FOTO)

Još jedan gest Australian opena koji pokazuje Novakovu veličinu.

Novak Đoković je ponovo sportska priča broj jedan u svetu nakon što je osvojio svoj 24. grend slem i podigao pehar namenjen šampionu US Opena po četvrti put.

On se tako izjednačio sa Margaret Kort koja je bila rekorderka kada se gledaju i muška i ženska konkurencija, a sada je na redu postavljanje apsolutnog rekorda u tom segmentu.

Zbog toga su na sajtu Australijan opena prirpremili poseban tekst u kojem se mogu pročitati hvalospeviu o srpskom asu.

open.jpg

Samom činjenicom da su u naslov stavili da se „Novak Đoković odvaja od velikana“, jasno govori da je Australijan open još jednom potvrdio da je srpski teniser najveći ikada u svetu tenisa.

Tekstom na zvaničnom sajtu poručili su da Novak u Melburn 2024. stiže po svoji rekordni 25. grend slem trofej i na rekorde koje je Đoković oborio Najpre da je trijumfom na US Openu postao jedni igrač koji je četiri puta u jednoj sezoni uzeo tri GS. Takođe, dodaju i da je postao najstariji šampion US opena sa 36 godina i tri meseca.

Finale u Njujorku bilo je njegovo 36. rekordno kada su u pitanju grend slemovi u open eri. Ujedno je i prvi igrač koji je 10. put igrao finale US Opena.

Stanija popularna starleta doživela nervni slom u Kini. Detaljnije OVDE na linku!

Dalje se navode i brojke koje su u Novakovom vlasništvu, da bi za kraj dodali da je njegova stopa uspeha u Open eri na neverovatnih 89,4 odsto kada su u pitanju grens slemovi.

Na kraju, svima je jasno koliko će Australijan open sledeće godine biti veoma važan, pre svega zbog činjenice da bi Novak iza sebe mogao da ostavi i Margaret Kort.

Foto/Društvene mreže

oKo nAs – HvAlA ŠtO StE uZ NaS