vibe tv logo mini

SRBIN ZAPOSLIO SE U PRIZRENU KOD ALBANCA - USLEDIO JE ŠOK - Gazda me je pozvao u ofis i rekao! (FOTO)

Poslodavci preko crkvene zajednice pronalaze zaposlene.

U Prizrena, većina Srba svoje zaposlenje nalazi unutar lokalne crkve, dok samo jedan pojedinac deluje kao zvaničnik za srpska pitanja u kancelariji za zajednice u opštini.

Roditelji u Bistrici, gradu udaljenom odavde, često ističu sigurnost i mogućnosti zaposlenja kao razloge zbog kojih njihova deca oklevaju sa povratkom. Ipak, nazire se napredak i u tom pogledu.

  • Stigao sam u ovo mesto pre otprilike godinu dana, želeći da pronađem posao. Srećom, uspeo sam dobiti zaposlenje preko prijatelja specijalizovanog za servisiranje motora.
  • S obzirom na ograničene prilike u Brezovici, osećao sam se srećnim što sam našao posao ovde. Zadovoljan sam svojim radom i nemam nikakvih problema; sve ide glatko i bez trzavica – tvrdi ovaj meštanin, srpskog porekla.

Obim posla je stabilan jer uvek postoji potražnja za servisiranjem motora.

 

ALBANCI MASOVNO U ZADNJIH PAR DANA BEŽE SA KOSOVA- Za samo dva dana preko 4000 je zvanično napustilo pokrajinu!(FOTO)

Brzo je stekao široku naklonost unutar svoje radne zajednice, gde su ga svi srdačno prihvatili. Pokazao je poštovanje prema svima, kao da je oduvek pripadao tom mestu. Ljudi ga ne doživljavaju kao Srbina ili pripadnika manjine, već kao svog.

Njegovo radno mesto okuplja ljude raznih etničkih pozadina, uključujući Albance, Turke i Crnogorce. Oseća da svojim prisustvom obogaćuje tu raznoliku grupu i ne susreće nikakve poteškoće.

  • Komunikacija s ljudima ovde nije problem, jer povremeno razgovaram s njima na albanskom, a ima i onih koji govore bosanski ili srpski.
  • Većina ih je svesna mog srpskog porekla, ali nikada nisam naišao na nekoga tko bi dovodio u pitanje moju prisutnost ili pitao zašto sam odlučio doći ovamo – zaključio je ovaj srbin iz Prizrena.

 

Oko Nas - UVEK UZ VAS