vibe tv logo mini

TUGA DO NEBA - IZNENADA DANAS JE PREMINUO JEDAN OD NAJPOPULARNIJIH GLUMACA!(FOTO)

Popularni škotski glumac Robi Koltrejn, jedna od zvezda serijala fimova o Hariju Poteru, preminuo je u 72. godini, objavio je danas portal Dedlajn, pozivajući se na izjavu Koltrejnovog agenta.

Koltrejn, koji je igrao Hagrida u filmovima o Hariju Poteru, preminuo je u bolnici u Larbertu u Škotskoj, nakon što je poslednje dve godine bio lošeg zdravlja.

Koltrejn je je, kako navodi portal Dedlajn, osvojio TV ekrane kao forenzički psiholog dr Edvard u televizojskoj drami o ubistvima "Kreker", za koju je osvojio tri uzastopne nagrade BAFTA za najboljeg glumca.

FOTO: TANJUG AP/AP PHOTO/JONATHAN SHORT, FILE

Glumio je u filmovima o Džejmsu Bondu "Zlatno oko" i "Svet nije dovoljan", u kojima je igrao Valentina Dmitrovića Zukovskog.

Koltrejn je rođen kao Entoni Robert Mekmilan u Ruterglenu u Škotskoj 1950. godine, a umetničko ime Koltrejn preuzeo je u svojim ranim dvadesetim u čast džez saksofoniste Džona Koltrejna i probio se u Birnovoj pozorišnoj produkciji The Slab Bojs.

Još jedan sličan naslov ako ste ga preskočili!

https://okonas.online/tragedija-u-nisu-veceras-palo-drvo-na-dete-koje-se-vracalo-iz-skole-snazan-vrisak-uznemirio-stanarefoto/

Igrao je i ulogu pape u komediji "Papa mora da umre" iz 1991.

Autor: Pink.rs

OkO NaS – HVALA VAM ŠTO NAS PRATITE!