vibe tv logo mini

FOLK ZVEZDA LEPA BRENA NAPALA NA DOMAĆE SAMOZVANE DIVE - Nekada kreten nije mogao biti na televiziji a sada se nazivaju dive!(FOTO)

Analizirajući vlastitu karijeru u emisiji “Balkanskom ulicom” voditeljke Vesne Dedić, koja se emituje na Blic TV, odnosno na MTS kanalu 115 svake nedelje u 16.30 h, pevačica Lepa Brena je svoj uspeh pripisala kako sebi, svom talentu i radu, tako i okolnostima koje su vladale u državi koja je u to doba bila znatno veća, te je u jednoj takvoj zajednici postojao osnov za zvezde tog kalibra.

Ipak, kako sama ističe, termin “zvezda” joj nije dopadljiv.

- Reč “zvezda” ne volim. Sada to više nije ni popularno. Sada je popularno da budeš diva - poručila je ironično Lepa Brena, a zatim podrobnije obrazložila ovaj svoj stav.

- Novo vreme će doneti neke nove zvezde, odnosno nove dive. Svi će ih zvati tako jer one same to traže i zahtevaju. Ove nove generacije, od 1991. godine pa naovamo, ponašaju se kao da će da izvade pištolje i da nas maltretiraju, i verbalno i ovako.

- Nas su učili da budemo vaspitani i normalni, moralno i etički ispravni, da nikada ne pričamo o sebi u superlativu, da nikada ne počinjemo rečenicu sa “ja”. Ne mogu da se prilagodim na ovu novu situaciju. Poštujem svakoga ko se izbori za svoje mesto pod suncem, ali čovek treba da bude vaspitan. To nema veze sa tim da li dolazi iz ekstremno bogate ili ekstremno siromašne porodice. Odmerenost i vaspitanje nemaju veze sa novcem - dodala je pevačica, a zatim produbila mišljenje o jazu koji postoji među generacijama rečima:

- Za nas su festivali bili Ilidža, Splitski festival, Beogradsko proleće, Evrovizija, Olimpijada… Mi smo sve to upijali i odrastali na nekim pozitivnim vrednostima. Na TV-u nije mogao da bude kreten. Na TV-u su bili ljudi koji su napravili nešto, tako da smo mi odrasli na nekim normalnim i pozitivnim postulatima.

U jednom momentu progovorila o intimi sa suprugom Slobodanom Bobom Živojinovićem onako kako nikada pre nije pričala o tome.

Do toga je došlo kada je bez ustezanja podigla nogu uvis ne bi li demonstrirala da je i dalje vitka i gipka, a zatim je iznenadila voditeljku priznanjem da nikada nije nosila čarape sa halterima ili čipkastim dodacima.

- Nikada nisam nosila takav program jer nije bilo potrebe. Časna reč. Ja imam vatru u očima i samo mi je potrebno da ugasim svetlo! (smeh) Znate, nemamo mi vremena jer smo jako zauzeti, pa kada bismo odugovlačili tu i čekali… Jaoj, puno otkrivam svoj intimni život - istakla je Brena uz osmeh.

- Ne postoji pravilo što se tiče veza. Ja verujem u ljubav i feromone, u energiju i privlačnost između muškarca i žene. Verujem u kompromise. Da postoji neko pravilo svako ko je bio dugo u braku bi ga dosad napisao. Brak nije zatvor. To je zajednica u kojoj ljubavlju, snagom i podrškom pomažemo jedni drugima da izrazimo sebe. Treba da kažemo i ono što nam se ne dopada, ali to treba prihvatiti u interesu opstanka zajednice.

- Ja pripadam onoj poslednjoj “mamutskoj” generaciji kada smo učeni da se treba boriti za brak i porodicu, ali samo po cenu da u toj zajednici ne gubimo svoju ličnost, sopstvo i identitet, ako je taj brak zdrav i normalan, ako u njemu ne gubimo slobodu. Nove generacije nisu spremne na kompromis. Mi, pripadnice starijih generacija, smo navikle da budemo diplomatične i da ponešto prećutimo kako bismo sačuvale brak jer imamo viši cilj. To je jako teško izvesti, ali samo treba pronaći pravi trenutak da se izgovore stvari - dodala je pevačica, a zatim posavetovala žene rečima:

- Najgluplje je probleme u braku rešavati u krevetu. Kod pametnih žena to se ne rešava u krevetu nego pričom i razgovorom. Ljubav je ljubav, krevet je krevet, ali tu se ne rešava ništa. Spavaća soba je soba u kojoj se, je - li, spava.

Lepa Brena je evocirala i uspomene na upoznavanje sa Bobom, te je istakla da zbog apsolutne posvećenosti karijeri i manjka slobodnog vremena nije ni razmišljala o ljubavi niti je smatrala da će joj se nešto tako dogoditi dok nije srela Bobu. Ipak, svetski uspeh koji je postigao na teniskim turnirima i atraktivan fizički izgled učinili su ga poželjnim ne samo među pripadnicama nežnijeg pola u odnašnjoj Jugoslaviji nego u celom svetu.

- Svi su mi na neki način govorili da bi trebalo malo da ga se plašim. Ja bih ih uvek pitala u kom smislu bi trebalo da ga se bojim. Onda bi mi oni govorili kako je on ipak poznat na svetskom nivou, da će me ostaviti i da će pasti na čari neke svetske lepotice jer su one “hvatačice” - ispričala je pevačica, na šta se nadovezala i sama voditeljka spominjući Dajanu, princezu od Velsa.

- Njemu se čak i Lejdi Di nabacivala - istakla je uz osmeh Vesna, ali Brena nije želela da produbljuje ovu temu.

- Ona je jedna super dama i ne želim da kažem ništa što bi povredilo jednu takvu ličnost. Bobina i moja energija su se spojile, tako da sam ja svim tim ljudima koji su me savetovali da ga se plašim govorila da nisam ni ja devojčica od 14 godina, da me puste da sama sve to doživim, procenim, pa, na kraju, i padnem i razbijem se ako treba, ali ću da ustanem i preživim. Naša ljubav je pobedila. Ta neverovatna strast sa početka je prešla u jednu mnogo moćniju i snažniju fazu, u nešto mnogo kvalitetnije – Zaključila je folk zvezda

Filip Mijatov

Izvor/Blic/Foto Blic

OkO NaS – HVALA VAM ŠTO NAS PRATITE!