vibe tv logo mini

Popularni blog ZOV NARODA - Odgovori na vaša aktuelna pitanja - ZIMA U SRBIJI 2022/23!

Prvo što bi čoveku koji letimično pogleda ovakav i slične naslove, kojima smo bombardovani još od pre nekoliko meseci, moglo da padne na pamet je zimovanje!? Zar ne!? Krajlolik Zlatibora, pejzaži Kopaonika, kamin,čaj, rum, ćebence…
Međutim predstojeća zima se ne pominje u baš sjajnom i pristojnom tonu. Pogotovu odkako traje Rusko/Ukrajinski rat.


Toplane su snabdevene za oko stotinu dana, što svakako nije dovoljno za zimsku sezonu.
Cena drvnog ogreva varira od 9.000,00 do 13.000,00 dinara okvirno i u zavisnosti od vrste drveta, nabavke i slično.
Što se električne energije tiče moguća su isključenja ako se ne sprovedu mere štednje čak i u domaćinstvima. Cena ne bi trebalo da se drastično promeni i u mnogome će zavisiti od potrošnje, uostalom kao i do sada.


Da su zimski periodi veliki udar na budžet koji je ionako preskroman, za običnog čoveka, primetio sam još pre nekoliko godina, kada sam na pijaci i oko nje video da se prodaju drva čak i u malim mrežastim džakovima za krompir. Kada je čovek poslednji dinar izbrojao da „ima da se barem malo ogreje“.
To su bili spoardični slučajevi, sa ulica naše zemlje mnogima ljudi oko nas koji su prolaznicima uglavnom nevažni, dok za predstojeću grejnu sezonu pljušte zastrašujući naslovi, da će se oni naviknuti na daljinska grejanja morati pozabaviti o nekoj alternativi.
Meteorolozi još predviđaju veoma hladan decembar.
Mada možda se aktuelna vlast doseti nekog rešenja, ne tako davno smo bili prepadani epidemijom, pa smo nedugo potom imali „švedski sto “ vakcina i tkzv kovid turiste .

Možda ste propustili ovaj naslov istoimenog bloga - Ako jeste, mi vas podsećamo!

https://okonas.online/zov-naroda-sasa-vukota-odgovara-nasim-citaocima-odgovor-za-sifru-ne-pripadam-nigde/

Ukoliko imate bilo kakva pitanja za naše saradnike ili imate neki komentar, slobodno nam pišite na navedene kontakte. Ipak MI smo jedini tu samo zbog VAS!

Ja vam sa svog delića planete želim da budemo živi i zdravi i preguramo nekako i nastupajući zimski period.
Vaš SV

OkO NaS - HVALA VAM ŠTO STE UZ NAS