vibe tv logo mini

Otac Zosim daruje nam BOGOUGODNU MOLITVU ZA DOBRO JUTRO I JOŠ LEPŠI DAN!

Pomaže Gospod draga braćo i sestre i dobro vam jutro i blag dan vam želim. Odlučio sam da vam darujem bogougodnu moloitvu za početak dana.

Prenuvši se od sna, ustani odmah, i sabravši um, reci ovo sa pobožnošću i strahom Božjim, krsteći se:

U ime Oca, i Sina, i Svetoga Duha. Amin.

Zatim postoj malo ćuteći dok se ne umire sva tvoja osećanja, i tada načini tri poklona, govoreći:

Gospode Isuse Hriste, Sine Božji, pomiluj me grešnoga.

A ako je sveštenik, govori: Blagosloven Bog naš…

Ako nije sveštenik, počinje ovako:

Gospode Isuse Hriste, Sine Božji, radi molitava Tvoje prečiste Majke i svih Svetih, pomiluj nas. Amin. zatim: Slava Tebi, Bože naš, slava Tebi.

Care nebesni, Utešitelju, Duše Istine, koji si svuda prisutan i sve ispunjavaš, Riznice dobara i Davaoče života, dođi i useli se u nas, i očisti nas od svake nečistote i spasi, Blagi, duše naše. Sveti Bože, sveti Krepki, sveti Besmrtni, pomiluj nas. (triput)

Slava Ocu i Sinu i Svetome Duhu, i sada i uvek i u vekove vekova. Amin. Presveta Trojice. pomiluj nas; Gospode, očisti grehe naše; Vladiko. oprosti bezakonja naša; Sveti, poseti i isceli nemoći naše, imena Tvoga radi. Gospode, pomiluj. (triput)

Slava Ocu i Sinu i Svetome Duhu, i sada i uvek i u vekove vekova. Amin.

Oče naš koji si na nebesima, da se sveti ime Tvoje, da dođe carstvo Tvoje, da bude volja Tvoja i na zemlji kao što je na nebu; hleb naš nasušni daj nam danas; i oprosti nam dugove naše kao što i mi opraštamo dužnicima svojim; i ne uvedi nas u iskušenje, no izbavi nas od nečastivoga.

Neka vam je moloitva na zdravlje i spasenije duša pa i tela vaših.

Ukoliko imate neko pitanje za naše saradnike ili želite nešto javno reći, slobodno nam pišite na navedeni kontakt i MI će mo preneti vaš glas daleko. MI postojimo samo zbog VAS!

Protojerej Zosim

OkO NaS – HVALA ŠTO STE UZ NAS!