vibe tv logo mini

MILICA KON KROZ SUZE U EMISIJI govorila kroz šta prolazi njena ćerkica u školi. Direktorka nam je rekla pomalo štitimo nasilnike, takav je zakon!

Poznata voditeljka Milica Kon je gostujući u jednoj emisiji kroz suze govorila o vršnjačkom nasilju.

Milica Kon, na ivici suza, sinoć je govorila o tome da njena sedmogodišnja ćerka Klara trpi fizičko nasilje u školi, kao i da su njen suprug Marko i ona kao roditelji nemoćni. Ona je sada razgovoru za "Informer", detaljnije objasnila kroz kakvu stravičnu torturu njena naslednica i ostali učenici prolaze.

Milica Kon bila je gost emisije "Ami Dži šou" gde je progovila na, nikad aktuelniju, temu vršnjačkog nasilja. Voditeljka TV "Pink" istakla je da njena sedmogodišnja ćerka Klara, koja pohađa OŠ "Drinka Pavlović", prolazi kroz torturu skoro čitavu školsku godinu, a da je pre dve nedelje i pretučena.

  • Prvi incident se desio pre dve nedelje, gurnuo je, i to lepo, a sledećeg dana ju je prebio. Marko i ja smo momentalno otišli sa svojih radnih mesta. On je napustio trideset ljudi na snimanju i ja sam otišla sa snimanja svoje emisije. "Doletela" sam u školu - priča Milica i dodaje da njena ćerka nije jedina žrtva nasilja:
  •  Moja ćerka nije usamljen slučaj, ona je samo poslednja u nizu. Dvadeset dvoje dece je ozbiljno povređeno, nad njima je vršeno nasilje. Govorim o detetu koje teroriše celo odeljenje. U skoro svakom odeljenju postoji problem sa vršnjačkim zlostavljanjem. OŠ "Drinka Pavlović" se poziva na zakon koji mi ne poznajemo. U skladu sa tim, ja sam ih pitala: "Da li vi štitite nasilnike?", na šta sam dobila odgovor: "Pa, malo da, takav je zakon".

Milica Kon objašnjava koje su to povrede pretrpela druga dečica.

  •  Prvog dana škole je ubo devojčicu olovkom u obraz. Skidao je špenadle sa panoa, želeo je deci u oko da ih zabode. Udario je i jednu devojčicu koja je to prijavila. Da bi na to mama nasilnika uletela u učionicu i grdila to dete zašto je ona to prijavila. Mi imamo nedozvoljene radnje koje nisu smele da se dogode i ovde ne pričam o naivnom povlačenju za kiku, već o ozbiljnim stvarima i o deci koja imaju svega sedam godina - rekla je voditeljka i dodala da pored fizičkog, deca trpe i verbalno nasilje:
  •  On njima govori da su "debili", da su "glupi" i da su "moroni", ali hajde barem nisu izbodeni. I ovom prilikom molim Ministarstvo prosvete i sve obrazovane pravnike u toj sferi da dođu da nam objasne zakon i koja su naša prava. Da li je dopustivo da nama škola kaže: "Nama su vezane ruke?" Roditelji od 1. septembra ovo trpe, a rešenja nema. Zadnja solucija je prebacivanje nasilnika u drugu školu, da li je to rešenje?!".

Podsetimo, Konova je kao gost emisije Ognjena Amidžića, šokirala javnost informacijom da njena ćerka, koja je učenik škole "Drinka Pavlović", prolazi kroz fizičko nasilje od strane svog druga iz odeljenja, a da obrazovna ustanova na to ćuti.

  •  Naša ćerka je prvi razred i tek sada posle ove tragedije su isplivala sva vršnjačka nasilja. Ne znate kako se bavi škola time, o kojoj normalni pričamo?! Sedam godina, naša ćerka, jedan je drži, drugi je udara pesnicama. To se dešava ne samo njoj, već svima – Zaključila je Milica.

BONUS VIDEO:

https://youtu.be/GHkeT69srhQ

Šaljite nam vest, fotografiju ili snimak na naš dobro poznati kontakt u opisu donje slike!

Foto/Printscreen You Tube/Instagram

OkO NaS