vibe tv logo mini

UMRLA JE SAMA I POTPUNO ZABORAVLJENA OD SVIH - Važila je za najbolju glumicu u Jugoslaviji!(FOTO)

Okončala je život sasvim sama i zaboravljena od svih.

Publika ju je obožavala pa ni ne čudi što je njena tragična sudbina mnoge zavila u crno. Sonja je pronađena mrtva u stanu svojih roditelja 23. septembra 2008. Obdukcija je pokazala da je nesrećna glumica preminula od predoziranja heroinom. Njeu smrt prijavio je njen tadašnji partner koji je s njom bio u stanu, a iako brzoj reakciji hitne pomoći glumici nije bilo spasa.

Pre 15 godina preminula je jedna od najvećih glumačkih zvezdi bivše Jugoslavije Sonja Savić . Imala je 47 godina. Mnogi je i danas pamte po nezinoj bezvremenskoj lepoti, ali i talentu koji je počela pokazivati još kao vrlo mlada devojka. Glumom se počela baviti kad joj je bilo 16 godina, a tokom karijere odigrala je više od 50 filmskih uloga među kojima su i one u filmovima "Život je lep" za koji je nagrađena na filmskom festivalu u Veneciji, "Balkanski špijun", "Mi nismo anđeli" i brojni drugi... Poznata je i po ulozi u popularnoj TV seriji 'Vratit će se rode' u kojoj je igrala lik Darinke.

Službu hitne pomoći navodno je šokirao je prizor koji su zatekli u stanu koji je bio u potpunom haosu. Na podu su pronađene špricevi pomoću kojih su se glumica i njen partner drogirali, a osim jednog madraca na podu u stanu nije bilo nikakvog nameštaja.

ТРАГИЧНА БУНТОВНИЦА: 10 година од смрти Соње Савић | Новости

Posljednjih godina života Savićka se povukla u sebe i sve se manje bavila glumom. Navodno je patila za svojom generacijom i članovima kultne rock grupe EKV. Često je smatrala da je zanemarena i nedovoljno shvaćena na srpskoj sceni. U jednom od poslednjih intervjua pre smrti koji je dala za emisiju Balkanskom ulicom rekla je da je njen ideal kratka i vesela smrt budući da joj je život izgubio smisao jer nije osnovala porodicu i produžila svoju lozu. Njena najveća ljubav bio je džez muzičar  Vlajko Lalić, no razdvojila ih je tragična sudbina. Sonja je imala samo 15 godina kada je upoznala Lalića, a njegova prerana smrt bacila ju je u ponor.

DNEVNI HOROSKOP ZA 26. 09. 2023 - STRELAC će dobiti prvu ljubavnu šansu a OVOM ZNAKU se savetuje sledeće!

  • - Dok sam bila mlada često sam zamišljala da ću biti u braku i imati porodicu sa čovekom kojeg beskrajno volim i kome ću se posvetiti. Imala sam veliku ljubav. Otkako je on otišao iz mog života, kad sam imala dvadeset devet godina, sebe smatram udovicom , izjavila je svojevremeno Sonja o Vlajku koji se 1989. godine utopio na jedrenju.

Sonja Savić danas počiva na groblju u selu Donja Gorevnica, nedaleko od Mrčajevaca.  Nesrećna glumica pokopana je u rodnom selu svog oca 25. septembra 2008. godine, a na sprovodu nije bio nitko od njenih kolega. Pored toga što je svojim ulogama zadužila jugoslavensku kinematografiju otišla je sama i zaboravljena.

oKo nAs – vOlImO vAs