vibe tv logo mini

U braku su bili 70 godina - UMRLI SU U PAR SEKUNDI RAZLIKE DRŠUĆI SE ZA RUKE!(FOTO)

Bračni par preminuo u staračkom domu dok su se držali za ruke.

Bilo je divno sunčano australsko jutro. Vrata male crkve bila su otvorena. Unutra su bila dva kovčega, a sveštenik pored njih. Jedan kovčeg je bio manji, u njemu je ležala Norma June Platell (90), a pored nje suprug Francis Ernest (92).

  • Tatin kovčeg je bio s leve strane, a mamin s desne, baš onako kako su uvek spavali u krevetu. Ako je moguće da srce pukne od tuge, moje se raspalo tog dana dok sam ih gledala zajedno poslednji put, jedno uz drugo kao što su bili zadnjih više od 70 godina – rekla je njihova kći Amanda.

Dodala je kako su njeni roditelji pred kraj živeli u domu. Tamo ne samo da su delili istu sobu, već su im i kreveti bili skroz blizu, dovoljno da se mogu držati za ruke kad požele. Nikada se nisu želeli razdvojiti. Život je iščezao iz njih tik pred ponoć. Ona je čudno disala, a on je bio neuobičajeno nemiran.

Medicinska sestra ih je obišla, a kada se vratila deset minuta kasnije, oboje su bili mrtvi. Umrli su mirno i zajedno, baš kao što su priželjkivali. Razmak između njihove smrti bio je toliko kratak da lekar nije mogao utvrditi ko je umro prvi pa je u izveštaj stavio isto vreme, prenosi Daily Mail.

Norma je, na čuđenje lekaraa, živela duže nego što su prognozirali jer je imala uznapredovalu Alzheimerovu bolest. Pre tri godine rekli su da neće doživeti Božić. Lani je izgubila moć govora. Francis je pokušavao sve kako bi suprugu zadržao kod kuće, ali iako je imao pomoć, više nije imao snage brinuti se o njoj kako treba, i on je već postao slab.

Norma je završila u domu. To mu je slomilo srce. Svaki dan je dolazio u dom taksijem i provodio vreme sa svojom ljubavi. Hranio ju je, pričao joj, držao je za ruku… Zajedno su gledali televiziju na malom kauču u dnevnom boravku i ona mu je često znala zaspati na ramenu, a on je pokušavao biti što mirniji kako je ne bi probudio.

Uskoro ni on više nije mogao živeti sam, nakon moždanog udara, pa su ga smestili u sobu do Norme. On je spavao sa leve strane njenog kreveta. Govorio je da je njegov dom tamo gde je ona.

Njihova ćerka prisetila se kako je izgledao dan kada ih je zadnji put videla žive.

  • Ušla sam u sobu i kleknula pored tate. Uhvatila sam ga za ruku. Otvorio je oči i rekao: ‘Oh, Mandy, ljupka Mandy. Sada bih želio poći kući.’. Ne znam je li mislio natrag u porodični dom ili u raj. Nikada neću znati. Ali, znam da se umorio od života i želio je pronaći mir. Mama je ležala u krevetu pored njega i smešila se – prisetila se Amanda.

Kaže, da kada je tata imao moždani udar i ostao vezan za krevet, njena majka, iako je bila mobilna, samo je ležala u krevetu pokraj njega. Kada je on odbijao hranu, niti ona nije želela jesti. Ako nije želio piti vodu, nije ni ona. Njihova povezanost i privrženost bili su neverojatni.

  • Tata je rado prepričavao kako su se upoznali. Bilo je to na plesu. Ona je bila obučena u svetlo plavu haljinu, a u crvenkastu kosu stavila je sveže cveće. Mislio je da gleda filmsku zvezdu. I mama je prepričavala njihov susret. Često je pričala kako je posle tog plesa odjurila kući i sestri blizanki rekla da je upoznala momka za kojeg će se udati – dodala je Amanda.

Da bi joj kupio verenički prsten u obliku ruže, prodao je svoj stari Harley Davidson.

umrli_zajedno.jpg

Amanda je pronašla pismo koje je njena majka poslala tati, na samom početku njihove veze. U njemu je pisalo:

  • Moj dragi voljeni Francis, toliko sam uzbuđena što ću postati tvoja žena. Zavetujem ti se sada pred Bogom da ću te voleti svim svojim srcem i više od bilo koga drugog, do kraja života.

Tokom života dobili su troje dece, ćerku i dva sina.

oKo nAs – HvAlA ŠtO StE uZ NaS