vibe tv logo mini

Misterije - SKRIVENE MRAČNE PRIĆE IZ UKLETOG ALKATRAZA KOJE LEDE KRV U ŽILAMA!(FOTO)

Mnogo je priča, legendi, iskustava sa paranormalnim aktivnostima, da čovek više ne može sve i da želi da pobije moguće postojanje istog!

Pustite me vani! Napadnut sam! Ispred mene su velike crvene oči, milosti, molim vas!" vrištao je glas iz jedne ćelije zatvora, no čuvari ga nisu primećivali niti odgovarali na bilo koji način. 

Krikovi su dopirali iz najizoliranijeg dela zatvora, mesta namenjenog najtežim prestupnicima koji su tamo u hladnoći i mraku sedili mesecima, a ponekad i godinama. Odjednom, usred noći, vapaji robijaša su utihnuli. Kad su zatvorski čuvari sledećeg jutra otvorili vrata, pronašli su mrtvog zatvorenika.

Ono što je preplašilo čuvare je bila činjenica da za njegovu smrt nema logičnog objašnjenja, jer nije bio bolestan, dok su na njegovom vratu pronađeni tragovi davljenja. No, ko ga je mogao daviti kad je bio sam, zaključan u mraku?  Lečnici su na obdukciji zaključili kako si te ozlede nije mogao naneti sam, no celi se slučaj odlučio zataškati kako se ne bi dizala panika, ili pak bacila neopravdana sumnja u brutalnost čuvara i dalo materijala za priče da su mu oni presudili.

Hodnicima tumaraju duhovi ubojica Alkatraz je, bez ikakve sumnje, najslavniji zatvor u istoriji . O njemu su ispisane nebrojene knjige i nekoliko filmova, a danas privlači čak i ljubitelje paranormalnog. Pre nego što je postao zatvor, Alkatraz je prvo bio vojna baza. S obzirom na izoliranost otoka koji je uz to okružen hladnim morem i opasnim strujama, baza je pretvorena u vojni zatvor . Početkom 20. veka započela je prilagođavanje za civilne zatvorenike koja je dovršena 1920. godine. U kompleksu od čak 90 hiljada kvadrata. Kazne su odsluživali najveći američki kriminalci, a među njima i Al Capone, Doc Barker i George 'Strojnica' Kelly . U beg se oprobalo ukupno 36 zatvorenika, njih 23 ih je uhvaćeno, šestero ubijeno, dvoje se utopilo, petero ih se smatra nestalima. Oni ili su se utopili ili su zaista i pobegli. O poslednjem i najslavnijem begu snimljen je i film s Clintom Eastwoodom u glavnoj ulozi. Samo godinu nakon tog bega Alkatraz koji je dotad smatran najčuvanijim zatvorom na svetu zatvoren je zbog 'previsokih troškova održavanja'. S obzirom na brutalne uslove u kojima su bili zatvorenici te brojna samoubistva, zatvor se danas smatra jednim od najukletijih mesta u SAD-u. 

Ovim ćelijama, kunu se mnogi, i danas odjekuju krici iz pakla | 24sata

 

Danas je prepun turista koji redovno prijavljuju neobične zvukove, vrištanje i jecanje koje dolazi iz ćelija.

Neobjašnjive promene u temperaturi tokom poseta zatvoru, uvek iznova se pojavljuju svedočenja ljudi koji su navodno iskusili neobjašnjive promene u temperaturi iza zidina Alkatraza, koje su potvrdile i istrage o paranormalnim pojavama.

Zatvorenici su celo vreme boravka u zatvoru prijavljivali da vide misteriozne obrise i senke. Oni su bili smešteni u minijaturnim samicama, a bilo im je strogo zabranjeno govoriti. Zbog toga je u zatvoru vladala zaglušujuća tišina, a čuli su se samo zvukovi otključavanja ćelija i zveckanja ključeva. Oni koji bi se ogrešili o kućni red, za kaznu bi završavali u zloglasnom bloku D, gde su strpani u samice goli, bez WC i bilo čega drugog, nagi među hladnim zidovima.

Neki su zatvorenici prijavili kako neprestano čuju zvukove šivaće mašine iz obližnje tvornice, iako je odavno zatvorena, drugi su pak rekli kako su osećali trnce kako im se penju duž kičme, a jedan je prijavio kako ga je u perionici nešto neobjašnjivo ubolo u potiljak. 

NOĆNE MORE - Šta prouzrokuje noćne more i zašto se javljaju-Značenje noćnih mora! SEP 16

Snimili duh žene koji je čekao u sobi za posetioce.

Zatajene priče iz ukletog Alcatraza lede krv u žilama | Express

Sheila Sillery-Walsh (48) iz Birminghama i njen partner Paul Rice (50) vratili su se iz turističkog obilaska zloglasnog zatvora Alkatraza sa retkim suvenirom - dokazom postojanja paranormalnih aktivnosti tamo.  Naime, snimajući prostorije zatvora otvorenog 1933. godine na otoku nedaleko od San Francisca, Sillery-Walsh je kamerom iPhonea uspela zabeležiti duha mlade žene kako sedi u prostoriji u kojoj su se nekad sastajali zatvorenici i njihovi posetioci. Sillery-Walsh je ispričala kako je ženu odmah uočila na zaslonu, pa naglasila da ju nije bilo moguće videti očima kroz prozor na vratima iz čega je izvukla zaključak da je reč o natprirodnom entitetu. Par je u međuvremenu kontaktirao brojne nekadašnje čuvare u Alkatrazu, međutim baš niti jedan je se nije mogao setiti.

Nema zatvorenika koji tamo nije doživio nešto paranormalno Alkatraz je, napomenimo, zatvoren 1963. godine, a istražitelji paranormalnih fenomena ga smatraju jednim od 'najopsednutijih' mesta na svetu. Prema zapisima istoričara otok su čak i pripadnici plemena Ohlone pre mnogo vekova smatrali okupljalištem zlih duhova, te su ga prema otkrićima arheologa koristili kao groblje za ozloglašene. Puno godina kasnije je pisac E.Floyd zabeležio kako gotovo da nije bilo tog zatvoremnika koji barem jedanput nije doživio nešto paranormalno , a prema predanjima u Alcatrazu su se, između ostalog, u noćnim satima redovno mogli čuti šapat, plač, vriskovi i zveket lanaca u praznim prostorijama i još mnogo toga.

U jednoj kultnoj seriji na kraju svake episode ide čuvena rečenica “ Istina je negde tamo” za sve verujuće i neverujuće, jasna poruka.

oKo NaS – VoLiMo VaS