vibe tv logo mini

PREVIRANJA U EVROPI NE IDU NA RUKU ZELENSKOM- ZELENSKI JE VEĆ PROŠLOST SAMO ŠTO JOŠ NE ZNA!(FOTO)

POLITIKA

U Evropi uveliko vri na sve strane.

Zelenski je već prošlost, amo mu niko to još nije rekao - izjavio je za Pink, direktor centra za proučavanje globalizacije prof. dr Dejan Miletić.

Miletić je rekao da je situacija u Ukrajini sve složenija, koriste se sve ozbiljnija naoružanja, kao i da su sve veća razaranja.

  • Zelenski čak i nema pitanje legitimiteta i podršku naroda, a previranja u Evropi i svetu mu ne idu u ruku. Najbolje bi bilo da se što pre uđe u pregovore, jer se stiče utisak da Rusija već nišani Odesu, da gleda da zatvori Ukrajinu od Crnog mora i što duže ovaj sukob traje, veće opravdanje će imati za takvo delovanje - rekao je Miletić.

Kako kaže, čini mu se da je Zelenski već prošlost, ali da mu, kako kaže, niko to nije javio.

  • Ukrajina već više od dve godine nema velikih pomaka. To je herojska borba tog naroda, ali šteta koja je napravljena ne može nikako da se popravi - rekao je Miletić.

Potpredsednik Centra za nacionalnu politiku Ljubomir Đurić, rekao je da je početkom rata u Ukrajini bilo određenih dešavanja i pomeranja na frontu, a da sada već duže vreme nemamo nikakvo značajnije pomeranje.

  • I jednu i drugu stranu ako pitate, svima to odgovara, i Rusima i Ukrajincima. Ono što je činjenica jeste da Ukrajina zavisi od zapadne pomoći, a ako ta pomoć prestane vrlo je neverovatno da će oni uspeti da se dugoročno odbrani od Rusije. Već vidimo da Evropa već polako uzima tu ulogu u pomoći Ukrajini, ali smatram da je to nedovoljno za sada - rekao je Đurić.

Kako kaže, vide se pomaci i na američkoj sceni, konačno je dozvoljeno da se glasa o toj odluci da li će se poslati paket pomoći Ukrajini.

  • Videćemo da li će nastaviti da im pomažu. Sada se najviše vodi medijski rat, gde i jedna i druga strana zastrašuju svoje građane - rekao je Đurić.

Stevan Ignjatović, pilot u penziji, rekao je da su Rusi dobili 122,35 kvadratnih kilometara oko Dombasa u toku februara. To je podatak, kaže, koji su izbacili oni koji se bave strategijama rata.

  • U svakoj zgradi u kojoj postoji bar 10 vojnika sa naoružanjem i opremom, to više nije civilni objekat i stambena zgrada, već vojni objekat. Ja ne verujem da bilo koji normalni civil ostaje u takvoj zgradi jer takve zgrade postaju automatski vojni cilj- istakao je Ignjatović.

Izvor/Foto/PinkTV/Printscreen

Oko Nas – Hvala vam na dva miliona poseta tokom marta 2024. Volimo vas.