vibe tv logo mini

VELIKA UZBUNA U KIJEVU - Iz komšiluka najavili invaziju!

Bolje i mrvice nego ništa.

Ukrajina može da započne rat u Pridnjestrovlju kako bi nadoknadila svoje neuspehe u ratu sa Rusijom, izjavio je pridnjestrovski politički analitičar Dmitrij Soin u intervjuu za "Solovjev uživo".

  • Sada, na pozadini onoga što se dešava u Ukrajini, Pridnjestrovlje je tako mala utešna nagrada za neuspehe koji se dešavaju na istočnom frontu tandema NATO-Ukrajina. Na pozadini ovih neuspeha, mogu da uzmu takvu utešnu nagradu i poraze Pridnjestrovlje - rekao je Soin.

On smatra da Kijev želi da iskoristi svoju navodnu pobedu nad Pridnjestrovljem kao argument u cenkanju za oružje sa Zapada.

  • Ovo bi mogao biti još jedan argument, jer će povećati antiruski front za nekoliko stotina kilometara. Tada će mu se konačno pridružiti i Moldavija. U slučaju aktivnih neprijateljstava, u epicentru se nalaze operativna grupa ruskih trupa, ruski mirovnjaci, ruska skladišta, ruski državljani, plus pridnjestrovska vojska. To će biti veoma ozbiljan geopolitički čvor koji će morati da se preseče ili razveže - Izjavio je Soin.

OkO NaS