vibe tv logo mini

BIO JE NAJDEBLJI TINEJDDŽER NA SVETU U ISTORIJI SA 609 KG- SADA IZGLEDA POTPUNO NEVEROVATNO!(FOTO)

Sada nebiste ga ni prepoznali.

Kalid Bin Mohsen Šari iz Saudijske Arabije bio je 2013. ne samo najdeblji tinejdžer na svetu, već i drugi najdeblji čovek svih vremena, odmah posle Amerikanca Džona Braurea Minoča, koji se smatra najdebljim muškarcem u istoriji, sa neverovatnih 634 kilograma. Šari je imao nešto manje, tačno 609 kilograma, ali je ujedno bio samo tinejdžer – imao je 19 godina.

Kalid je 2013. godine već dve i po godine bio praktično zarobljen u svojoj kući – nije mogao da je napusti zbog ogromne težine. Kada je kralj Saudijske Arabije Abdulah čuo za ovaj slučaj, naredio je da mladića prevezu u Rijad na bolničko lečenje.

Da bi Kalida izvukli iz kuće, morao je biti srušen deo iste, a koristili su specijalno napravljenu dizalicu kako bi ga izneli. Snimak na kojem ga iznose iz kuće na svojevrsnoj viljuškaru pre 10 godina postao je viralan, a priča je tada privukla pažnju čitavog sveta.

Po naredbi kralja, i u ime “humanitarnog čina”, kako je to nazvao, oko 30 lekara je pomagalo tinejdžeru, trudeći se da ga nauče zdravoj ishrani i da ga naviknu na vežbanje. U međuvremenu, Kalid je prošao operaciju želuca, a koristio je kolica i redovno išao na fizikalne terapije kako bi ponovo naučio normalno hodati, budući da je godinama bio nesposoban za to.

Nakon ovih procedura, Kalid je za šest meseci izgubio više od polovine svoje telesne težine, odnosno oko 320 kilograma. U sledećim godinama je izgubio i preostale viškove, te danas ima svega oko 68 kilograma.

Od 2018. godine, Kalid živi normalnim životom, ima 68 kilograma i ponovno hoda. Mediji izveštavaju da je Kalid imao poslednju operaciju 2018. godine, a to je bila operacija uklanjanja viška kože. Danas ima 32 godine, a iako na internetu nema mnogo njegovih slika, one koje postoje pokazuju da je sasvim drugačija osoba – mršav i sitan!

OkO NaS – HVALA VAM ŠTO STE UZ NAS