vibe tv logo mini

CELO DRUŠTVO I DRŽAVNI ORGANI SU ZAKAZALI KADA JE DEVOJČICA SA MIRIJEVA U PITANjU - Nema sumnje da će posledice ostati zauvek!

Uroš Pašajlić osumnjičen je da je osmogodišnju ćerku godinama držao zatočenu. Pod lupom su njemu bliske osobe, ali i državne institucije.

Advokat Lazar Babić je ukazao da nalog da se provere određene radnje nije dalo samo Više javno tužilaštvo, već i zaštitnik građana za kontrolu rada šest institucija, kao i Ministarstvo nadležno za brigu o porodici.

  •  Prvenstveno fokus te kontrole biće usmeren na rad Centra za socijalni rad Zvezdra i Centra za socijalni rad Palilula, ali će se preispitati i odgovornost lokalnih samouprava, posebno zato što postoji obaveza lokalne samouprave, odnosno nadležnih organa u lokalnoj samoupravi koji vode matične knjige da po službenoj dužnosti obaveste i predškolske ustanove i škole o deci koja u tom određenom periodu nisu krenuli u školu - naveo je Babić.

Kako je dodao, čine iz izjava da svi po malo izbegavaju odgovornost.

  • Baš zbog toga smo se našli u ovoj situaciji. Pokazali smo da je ceo sistem zakazao i mi kao društvo nismo mogli da ustanovimo određena pravila kojih ćemo se svi držati, a sada ćemo se pitati ko je sve odgovoran i tu ponovo gledamo da izbegnemo odgovornost. Kada dođe do toga na snagu stupaju organi represije - policija, tužilaštvo, sudstvo...onda je problem već eskalirao. Treba reagovati preventivno - rekao je Babić.

Psiholog Snežana Repac kaže da je veliko pitanje ko je bio motiv njenog oca da je tako drži.

  •  Pitanje je koliko su je često posećivali, koliko je često hranjena. U ovom slučaju svi aspekti razvoja su ugroženi - fizički, emotivni i senzorni razvoj. Verovatno će u toj ustanovi u kojoj se sada nalazi proći postupak procene svih čulih modaliteta da li su dovoljno razvijeni - navela je Repac.

Prema njenim rečima, moguća su ozbiljna senzorna i fizička oštećenja, a neke se funkcije možda neće ni vratiti.

  •  Neki od aspekata razvoja se neće ni vratiti jer dete raste do šeste godine, pa onda nešto usporeno, pa tek kada uđu u pubertet - objasnila je Repac.

BONUS VIDEO:

https://youtu.be/0JCJix5wVtg

Šaljite nam vest, fotografiju ili snimak na naš dobro poznati kontakt u opisu donje slike!

Izvor/Pink.Rs/Foto/pink/Printscreen

OkO NaS