vibe tv logo mini

Savremena moda datira od pedesetih godina prošlog veka. Odnosno od pedesetih se počela koristiti reč MODA

Savremena moda datira od pedesetih godina prošlog veka. Odnosno od pedesetih se počela koristiti reč moda.

Danas gotovo da nemožemo svakodnevno da ne razmišljamo ili da ne govorimo o modi. Moda je danas svakodnevica u celom svetu.

 Bilo da se bavimo javnim poslom ili bilo kojim drugim poslom, moda je uvek prisutna u nama. Vredne domaćice takođe itekako prate modna dešavanja i trude se da budu u trendu. Jel danas je u modi – moda. Ali evo kako je pomalo stidljivo sve počelo.

Moda 50-ih godina prošlog veka postala je najelegantnija i šarmantna u istoriji sad već prošloga veka. Ona je pomogla ženi da formira ili naglasi idealnu figuru

Žena koja je pratila modu pedesetih godina bila je kao prelep cvet. Najrelevantnije su bile suknje sa raskošnim porubnikom i olovkom za suknje. Zahvaljujući pravoj kombinaciji haljine i pribora, stvorena je neverovatna slika elegantne, neodoljive žene.

Takođe, moda pedesetih godina dvadesetog veka zapamćena je raznim ženskim šeširima. Dame su volele da ukrašavaju glave finim bonetima, njihovi stilovi se ne mogu računati. Šeširi su promenili svoj izgled velikom brzinom i postali sve manje i manje. Kasnije su u modi dolazili šali kvadratnog oblika, ne samo da su ukrašavali frizure modnih žena, već ih i zaštitili od vetra. Šal je vezan oko njenog vrata i prekriven pod bradom.

Modna istorija pedesetih godina uključuje rukavice. Postali su primetni udarci na način pedesetih i pedesetih godina, bez kojih se moda ovog perioda ne pojavljuje uopšte. Bili su veoma popularni. Rukavice su nosile večernje haljine, poslovne odela, kaputi. Slika se smatra nepotpunom ako je žena bila bez rukavica. Vreće su ličile na retikulacije, glavni uslov je da materijal torbe treba da odgovara materijalu odela.

Odeća u stilu stilova u modi pedesetih godina bila je napravljena od tkanina u kavezu, prugama ili iz višebojnih materijala. Slika stila dopunjavale su elegantne rukavice, svetli široki pojasevi, šeširi, klasične maramice i šalovi, male kutije i, naravno, cipele sa niskim ili visokim štiklama.

Tokom pedesetih moda je bila vrlo svetla, moderna i raznovrsna. Neki trendovi vremena su i dalje relevantni, zato nemojte se plašiti pokušati na slici elegantne luksuzne dame u stilu novog luka .

Sanela Vrbnik

OKO NAS