vibe tv logo mini

Blog Saše Vukote ZOV NARODA na temu IDE GAS - ILI IPAK NE!

Ide gas! Ili ipak ne!

Evropa je u ratu, od invazije 24.   februara 2022. Na Ukrajinu. Svi ostali ionako slabi odnosi iz koristi su se dodatno poremetili, ekonomskim ratom, usporavanjem i zabranom dotoka gasa i energenata iz Rusije.

Baš kada su stanovnici iz razvijenog dela Evrope konačno odahnuli od izolacijonih mera, zabrana kretanja posle pandemija korona virusa i slično. Nepripremljeni i onako već umorni zatekle su ih vesti o merama štednje i nestašice energenata.

Mnoga fabrička postrojenja su u velikom problemu, cene su počele da se menjaju, skupljaju se dodatne zalihe da bi se izdržao zimski period pred nama. Ukrasna rasveta na mnogim velelepnim zdanjima će da se ukine, u zatvorenim bazenima nema tople vode pod tuševima ili je veoma redukovana. Rusiji se jednostavno može da zahteva i plaćanja u svojoj moneti, tako da su i mnoge druge zemlje EU na tom severnom toku gasa već na neki način ucenjene i takođe sankcionisane od strane Rusije.

Po mom mišljenju smatram da što se konkretno Nemačke tiče neće biti nekih velikih problema barem ne ove zime pred nama.

Oni imaju dovoljno svojih rezervi i rezervnih planova.

Možda vas bude interesovao i ovaj naslov!

https://okonas.online/blog-zov-naroda-gde-gresimo-u-zivotnim-navikama-i-potrebama-ako-vam-je-potrebna-podrska-ispravno-je-traziti/

Možda će svima nama koji smo raznorazne oblike sankcija već preživeli, biti čudno da do sada stabilne i jake zemlje nisu više baš tako moćne kao što nam se predstavljalo. Možda će nekolicina rođaka,prijatelja i poznanika koji rade tamo sve više vremena provoditi na Balkanu, neki će se u zavisnosti od posla ponovo vraćati. Međutim to je tako živimo u nesigurnim vremenima. Na pragu smo novih preraspodela i odnosa snaga Amerike i Rusije nad Evropom, u drugačijem načinu ispoljavanja nadmoći i sa novim oblicima ratovanja.

Iskreno vaš S.V.

Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili predloge VI nam šaljite putem navedenog kontakta - Hvala vam što ste uz nas!

OkO NaS