vibe tv logo mini

RADNIK OTIŠAO SA POSLA SAMO DVA MINUTA I DOBIO OTKAZ U VELIKOJ FIRMI!

Šef kompanije u Wiener Neustadt (bečko Novo Mesto ) otpustio je svog radnika jer je otišao sa posla dva minuta ranije. Poslodavac je sačekao svog zaposlenog na parkingu i obavestio ga o otkazu….

Prema pisanju lokalnih austrijskih medija, radnik je bio inženjer prodaje u visokotehnološkoj kompaniji. Pošto je nekoliko puta bio angažovan za tehničku podršku, ostalo mu je vrlo malo vremena za svoj stvarni posao, a to je briga o korisnicima.

Upozorio je šefa kompanije na problem, ali mu je rečeno da može da radi prekovremeno, a ako to ne uspe, može da brine o svojim mušterijama u slobodno vreme. Do tada je, međutim, ovaj radnik već radio više od 130 sati prekovremenog rada.

Kada je službenik istog dana po isteku radnog vremena preduzeća otišao u kupovinu u najbliži supermarket, na parkingu ga je čekao šef koji ga je na licu mesta obavestio o otkazu i objasnio da je već otišao. u 16:28 odjavio se sa posla, odnosno 2 minuta ranije.
Pored toga, šef kompanije je zahtevao momentalno vraćanje ključa službenog automobila. Ignorisao je reči zaposlenog da su lični predmeti i dalje u vozilu.

Zaposleni je odmah kontaktirao Radnu komoru u Viner Nojštatu to jest bečkom Novom mestu. Međutim, intervencija kod poslodavca za nepravedan otkaz bila je neuspešna. Kompanija se čak usprotivila interventnom pismu prenosi sajt kosmo.

Tako je slučaj završio pred radničkim i socijalnim sudom, zbog čega je AK Donje Austrije dao muškarcu besplatnu pravnu zaštitu za tužbu protiv otkaza.

Možda vam se i ovaj naslov dopadne!

https://okonas.online/ovo-su-10-nacina-da-zadrzite-novac-ako-novac-stalno-bezi-iz-ruku-na-ovaj-nacin-ce-te-ga-zadrzati/

Preplata kolektivnog ugovora nije karta koja omogućava da se može slobodno raspolagati zaposlenima. S platom je nadoknađeno samo šest prekovremenih sati mesečno”, kaže predsednik AK Donja Austrija i predsednik ÖGB Donja Austrija Markus Vizer.

Tek pre usmene rasprave direktor je shvatio da gubi spor sa svojim stavom. Zato se obvezao da plati zaostali prekovremeni rad i otpremninu od 8.370 evra koja je tražena kao posledica neopravdanog otkaza, piše Fenix Magazin.

Sanela Vrbnik

OkO NaS