vibe tv logo mini

Ezoterija - MAGIČNI DANI U JANUARU 2023 - Od koga se trebamo čuvati - OVO su rituali za boljitak!

Kao i svake godine želim ali i moram napomenem da je period od 24. decembra pa do 06. januara jako negativan po pozitivne osobe jer tada najveće dejstvo imaju baš oni negativci koji gledaju da na nekih od načina nama naprave neko zlo ili smicalicu, zato veliki oprez. U ovom vremenskom interval crne magije i energetski vampiri su najčešće i najače. 

Januar je zaista jako lijep mjesec u godini, mjesec pun proslava, poklona, veselja ali i jedan od onih mjeseci u kojem ima jako dosta  negativnih tj. nepovoljnih dana  kada negativci mogu  da dejstvuju nesmetano na nas  kao i da nam nanose negativne vibracije i energije.

Takođe  moram napomenuti da je 2023. godina jako nepovoljna, tako da savetujem da ne započinjete nove poslove ili veze, jer im ne predstoji uspeh. Suzdržite se bar do osmog meseca.

Januar mesec nema nekih posebno dana predviđenih za rituale, osim zadnjih dana meseca kada treba se raditi ritual za zdravlje, ali o tome  pisaću na kraju  članka.

Od 07. Januara 2023. faza punog Meseca (Uštap) koji je odličan za naplatu dugovanja u svoju korist, za velike investicije i ulaganja. Pravo vreme za žetve i berbe, za pravljenje vina, proslave i okupljanja. Odlično vreme za umetnička dela, ili bilo šta kreativno. Plasiranje ideja, pregovori i nalaženja partnera je dobro u ovo vreme. Dijetu koja bi smanjili kilograme, treba započeti samo tečnošću baš ovog dana.

Poslednja četvrt od 15. januara- Tada je dobra da vi vratite dugove i zajmove, da se rešite nekih obaveza koje su vam bile opterećujuće, za završetak radova na bilo čemu. Dobro je odvikavati se od neke štetne navike, jer tada obično uspijete. Dobro je i miriti se i tražiti oproštaj od nekoga sa kim smo imali probleme. Obično se parovi koji su u zavadi, mire baš tada.

21 januara nastupa mlad Mesec (Mladina) Ovaj period odličan  je za započinjanje novih poslova, za upoznavanje koje se može pretvoriti u ljubav, za sijanje bašti i njiva, za kupovinu većih stvari u kući, za početak gradnje kuće, za vjenčanja i krštenja. Ukratko za sve što treba da raste i da plod. Dobro je i šišati se da kosa bude bujnija i jača, izbaciti stare stvari iz kuće, nekome nešto pokloniti.

Prva četvrt Mesečevog ciklusa stupa na snagu 28. januara 2023.  Ova faza dobra je da vi vratite dugove i zajmove, da se rešite nekih obaveza koje su vam bile opterećujuće, za završetak radova na bilo čemu. Dobro je odvikavati se od neke štetne navike, jer tada obično uspijete. Dobro je i miriti se i tražiti oproštaj od nekoga sa kim smo imali probleme. Obično se parovi koji su u zavadi, mire baš tada.

Isto tako moram napomenuti i skrenuti pažnju da je period od 24. decembra pa do 06. januara jako negativan po pozitivne osobe jer tada najveće dejstvo imaju baš oni negativci koji gledaju da na nekih od načina nama naprave neko zlo ili smicalicu, zato veliki oprez.

Isto tako, dani od 14. do 18. januara su idealni za one zloće, da ih tako nazovem, a vama savetujem oprez u svakom smislu.

Period od  7. do 15. januara je period kada trebate malo više obratiti pažnju na vaše zdravlje jer tih dana vladaju jako povišene mesečeve energije. 16. do 23. januar je period pogodan za proširenje porodice. Stoga preporučujem da budete vredni.

Čuma – Demon bolesti i smrti 

Čuma ili Kuga je baba bez noktiju u crnoj odeći koja ubija pogledom. Sa sobom nosi epidemiju i pomor kao kaznu za ljudske grehe; to je pravi demon bolesti i pomora. Ponekad se ova „baba“ opisuje sa raspletenom, zamršenom kosom koja joj dopire do zemlje, a nekada i kao nevidljiva, u beloj odeći ili sasvim gola.

Poslednja dva dana meseca pripadaju takozvanoj Čumi i nazivaju se Čumini dani, evo šta bi bilo poželjno raditi tih dana. Čuma je mitsko biće za koje se od davnih vremena vjeruje da donosi bolest (ranije je to bila kuga), a na slikama se predstavlja kao starica koja češlja dugu belu kosu.

Pošto ne podnosi nered u kući, da bi je odobrovoljili, spremali su joj posude sa vodom i sapunom da se umije kada dođe u noćnu posetu.

Po narodnom predanju, Čuma živi na kraju sveta i samo ponekad obilazi kuće i ako joj se ne dopadne u nekom domu, noću mori domaćina, neretko mu donoseći smrtonosnu bolest.

Prema legendi, sa sobom uvek nosi posudu sa strelicama i knjigu u kojoj piše koga treba da umori, ponekad i doziva ljude sa tog spiska, a ako se odazovu, potpisuju sebi smrtnu presudu u toj istoj godini.

Čuma se teško prepoznaje jer menja oblike, najčešće se pojavljuje kao crna mačka ili je pak nevidljiva i ne boji se ničega osim crnog psa i vola. Ljudi su se od nje štitili belim lukom, a nekada bi braća blizanci upregli dva crna vola i zaorali brazdu oko celog sela praveći tako odbrambeni magijski krug.

Ovo je bio kratki opis prvog meseca u 2023. godini, istim tempom nastavljamo sve do kraja godine.

Za kraj dragi moji, želim da vam uoči dolaska nove godine poželim a ujedno i da poručim sledeće. ZABORAVIMO PROŠLOST – I NAZDRAVIMO NOVOJ BUDUĆNOSTI – SREĆNA I ZDRAVA NAM 2023.

Od srca iskrene želje od vašeg Šumadinca.

Astronumerolog-Ezoterista

Zoran Šumadinac