vibe tv logo mini

Ezoteristi savetuju veliki oprez 29.01. DA BI IMALI ZDRAVLjA TOKOM CELE GODINE, OBAVEZNO URADITE OVO!(FOTO)

Januar je svakako sam po sebi već magičan mesec. Ali u ovom mesecu ima dosta dana koji pogoduju negativnim- nečistim osobama koja se bave zlim stvarima i samim tim mogu nam nanijeti dosta zla naročito krajem meseca.

Ono najvažnije kada je januar mesec u pitanju je svakako svetkovina kuga ili čuma, baba bez noktiju u crnoj odeći, kako su je stari zvali, koja ubija pogledom kojim takođe namenjuje opake bolesti, a veoma često i samu smrt, nosi sa sobom epidemiju kuge kao kaznu za ljudske grehe. Čuma je pravi demon bolesti i smrti.

Prema keltskom verovanju, čuma dolazi u kuću noću. Ponekad nosi strelice kojima ubija svoje žrtve, a ponekad to radi pogledom. Ponekad čak može da ubije i prstom, tako što dodiruje čelo žrtve.

U narodu je sačuvana izreka, “Nosi kao čuma decu’’.

Ponekad i doziva ljude sa spiska koji se po njenom nahođenju nađu na tom spisku, a ako se odazovu, potpisuju sebi smrtnu presudu ili opaku bolest u toj godini. Čuma se teško prepoznaje jer menja oblike; najčešće se pojavljuje kao crna mačka ili je pak nevidljiva, često i kao starija žena sa dugom kosom sva raščupana i ne boji se ničega osim crnog psa i vola.

Čuma-Demon bolesti

Ritualni poklon Čumi kao znak dobre volje i poštovanja!

Svake godine određenog datuma (koji varira od mesečevih mena) ostavlja joj se poseban poklon. Ove godine taj dan dolazi  u nedelju 29. januara.

Na ovaj način je trebamo odobrovoljiti?

Pošto ne podnosi nered u kući, da bi je odobrovoljili, spremali su joj posude sa vodom i sapunom da se umije kada dođe u noćnu posetu. Da bi udovoljili Čumi, na taj dan joj se spremamo; parfem ženski (dezodorans), peškir i sapun i sve se to uvijemo u ukrasni papir i okačimo na rodno drvo. Oni koji su u gradovima , poklon treba okačiti na terasi na istočnoj strani. I tu stoji bez pomeranja sve do srede 01. februara.

Prvog februara se unosi poklon u kuću i tako neotvoren stoji godinu dana.

Ukoliko imamo poklon od prošle godine onda se tog dana umijemo sapunom, obrišemo peškirom i isprskamo po kući, ormarima, krevetima parfemom(dezodoransom) isprskamo sebe, malo po kući, stvarima i ostavimo parfem da stoji u kući narednih godinu dana. Parfem možemo prskati svaka dva – tri meseca na isti način bilo kojim danima osim crkvenim praznicima i nedeljom.

Ezoterista – Astronumerolog

Zoran Šumadinac

OkO NaS – PONOVO SMO UZ VAS!