vibe tv logo mini

DEČAK SE PROBUDIO IZ DUBOKE KOME POSLE 12 GODINA - Bio sam svestan svega za vreme kome- Čuo sam majku koja je naglas rekla da želi da umrem!(FOTO+VIDEO)

Martin Pistorius iz Južnoafričke Republike bio je tipičan dečak koji se voleo igrati, a onda je pao u komu iz koje se nije probudio 12 godina, prenosi Fox news.

Iz dubokog sna otvorio je oči 2001. godine, a danas, iako ne može govoriti, drži motivacione govore o tome kako je živeti u svetu u kojem ne možete reći “volim te”.

Njegovo detinjstvo naglo je prekinula misteriozna bolest kada je jednog dana došao iz škole s upaljenim grlom, ali majka mu nije obraćala pažnju na to, misleći da će sve brzo nestati ako popije čaj.

Međutim, Martinovo stanje se brzo pogoršalo i više nije mogao hodati, stajati ni govoriti. Doktori su pretpostavili da boluje od kriptokoknog meningitisa, no pre nego što su išta uspeli učiniti, dečak je pao u komu.

Martin Pistorius

U ranom razdoblju o kojem Martin nije znao ništa bio je u dubokoj komi. Posebnu brigu za njega organizovala je porodica – od kupanja, hranjenja uz pomoć sonde, okretanja. No sa 16 godina Martin se iznenada probudio i postao svestan svega što se oko njega događa ali i dalje se nije mogao kretati, komunicirati s porodicom, niti im na bilo koji način pokazati svoju prisutnost.

-“Mrzeo sam bolnički centar, bilo je užasno. Nisu mi ništa radili, čupali su me za kosu i udarali metalnom kašikom po zubima da jedem. Često su mi davali topli čaj, šamarali me, ponašali se kao da nisu ljudi.” rekao je Martin.

Osim toga, žalio se i na seksualno zlostavljanje. Tvrdi da su “domaćice” u bolničkom centru često simulirale seksualne odnose dok je on bio nepomičan.

“Stavili bi me ispred televizora koji bi radio celo poslepodne. Svaki dan program je bio isti, dinosaur Barney. Bože, kako sam mrzio tu emisiju” prisetio se.

Od svega što je doživio dok je još bio u komi, kao najbolniji trenutak navodi ono što je ispričala njegova majka. Naime, ona je u jednom trenutku stajala pored njega, brisala ga krpom i gledajući njegovo beživotno telo naglas rekla:

  • “Nadam se da ćeš umrijeti”.

Martin je to čuo i to mu je ostalo u sećanju. Iako ga je to tada užasno rastužilo, danas je potpuno razume.

“Najgore je bilo što je nisam mogao zagrliti i da joj kažem kako se dobro brine o meni, koliko sam joj zahvalan” objasnio je Martin.

Na postavljenom linku, pogledajte celu reportažu o Martinu!

https://youtu.be/nxgQw7YkAuQ

Foto/Printscreen/YouTube

Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber – WhatsApp    zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Pišite nam vaše utiske, svoje misli. Pišite nam svoja mišljenja o estradi, Zadrugarima, aktuelnim temama itd a MI ćemo objaviti vaše tekstove!

OkO NaS