vibe tv logo mini

Detaljna vremenska prognoza za novembar - OČEKUJE NAS JAČE ZAHLAĐENJE I SNEŽNE PADAVINE!(FOTO)

Ovakvo vreme pratiće nas tokom novembra.

Meteorolog Ivan Ristić za Informer.rs dao je detaljnu vremensku prognozu za mesec novembar.

U novembru nas očekuju temperature iznad proseka za ovo doba godine kao i padavine koje će biti u granicama prosečnih vrednosti.

Jaka ciklonska aktivnost iznad velike Britanije se nastavlja i početkom novembra uslovljavajući relativno toplo vreme ali i česte prodore talasa vlažnog vazduha koji će usloviti kišu, ponegde grmljavinu kratkotrajno jak vetar i pljuskove, prognozira meteorolog.

Najtopliji dani u novembru

Prva nedelja novembra biće i najtopliji deo meseca.

  • Minimalna temperatura od 8°C do 14°C a najviša dnevna temperatura kretaće se od 17°C do 22°C. U petak i nedelju, 3. i 5. novembra u košavskom području pojačan jugoistočni, a na planinama jak južni vetar. Ti dani će biti i najtopliji ovog meseca - ističe Ristić i dodaje:
  • U ponedeljak i utorak 06 i 07. novembra kraća stabilizacija vremena smena sunca i oblaka uz ređu pojavu kiše i manji pad maksimalnih temperatura koje će se kretati od 15°C do 20°C. Od srede 8. novembra pa skoro do polovine meseca promenljivo vreme povremeno sa kišom i daljim padom temperature koja će se početkom druge dekade meseca kretati od 3°C do 8°C u jutarnjim i 10°C do 15°C u podnevnim časovima.

Od polovine meseca pad temperature i sneg

Sredinom meseca kraća stabilizacija vremena u jutarnjim časovima po kotlinama i dolinama, reka slab mraz i magla preko dana u većini krajeva pretežno sunčano. Jutarnja temperatura biće u padu, a najviša dnevna bez bitnijih promena.

  • Oko 20. novembra uslediće promena vremena, talasi vlažnog i sve hladnijeg vazduha usloviće prolazna naoblačenja i postepen pad temperature sa kišom u nizijama i snegom na planinama - kaže meteorolog.

Tokom treće dekade novembra jutarnje temperature od 0°C do 5°C a najviše dnevne od 5°C do 10°C.

Glavna odlika ovogodišnjeg novembra biće temperatura vazduha iznad proseka za ovo doba godine.

Količina padavina biće u granicama prosečnih vrednosti koje za novembar iznose oko 60mm – Istakao je Ristić za Informer.

Foto/Zoran Sinko

OkO NaS – SaMo ZbOg VaS