vibe tv logo mini

POSTOJANjE HRIŠĆANSTVA I ZANIMLjIVE ČINJENICE!

Hrišćanstvo je jedna od najstarijih religija na svetu i zauzima prvo mesto među svetskim religijama sa 31,2%. Pripada trima abrahamskim religijama, zajedno sa judaizmom i islamom.

Ono što hrišćanstvo čini jedinstvenim je centralna vera u tri oblika: Otac, Sin i Sveti Duh. Neke religije vide Isusa kao proroka mudrog učitelja, ali on je sin Božiji i centralna ličnost u hrišćanstvu. Pod hrišćanstvom postoje brojne sekte i sistemi verovanja, ali katolici čine polovinu. Hrišćanstvo može izgledati malo staromodno, ali ljudi se i dalje obraćaju veri. Pročitajte činjenie o hrišćanstvu, istoriji, molitve i još mnogo toga...

Hrišćanstvo i veliki prasak.

Veliki prasak podržava hrišćansku priču o stvaranju. Neki hrišćani bacaju nauku kroz prozor, ne shvatajući da su većina naučnika hrišćani. Knjiga Postanja opisuje da je stvaranje trajalo sedam dana. Iz tame je došla svetlost, zatim je usledilo sve ostalo, uključujući i čovečanstvo, pre nego što se Bog upokojio sedmog dana. Veliki prasak prati skoro isti koncept, gde je svet počeo eksplozijom koja je stvorila univerzum.

Hrišćanstvo je počelo tokom 1. veka

Romano-jevrejski istoričar Josif Flavije opisao je religioznu klimu u staroj Judeji. Pisao je o dolasku jevrejskog Mesije na osnovu apokaliptičke literature iz drugog veka pre nove ere u prvi vek. Tek u prva četiri kanonska jevanđelja (Matej, Marko, Luka i Jovan) došlo je do podataka o počecima Isusove službe.

Protojerej Zosim

OkO NaS – HVALA STO STE UZ NAS!