vibe tv logo mini

PANIKA MEŠTANA NADOMAK SOPOTA - Meštani sela Babe tvrde da vampir mesecima teroriše selo!(FOTO)

Meštani Baba, sela pozicioniranog podno Beograda u opštini Sopot, uvereni su da imaju posla s vampirom. Tako barem prenosi portal Alo, pa odmah ističe da se zloduhu zna i identitet.

A uvereni su svi, u pitanju je Miroljub, tip koji je za života bio opake naravi i koga niko u selu tih šezdesetih godina prošlog veka nije voleo. Navodno je bio pijanac i svađalica, a usto i preljubnik i silovatelj.

Nije imao porodicu, a s obzirom da ga meštani nisu želeli pokopati na seoskom groblju, telo mu je završilo u obližnjoj šumi bez obeleženog groba.

Mnogi su od tada na njega potpuno i zaboravili, ali samo do pre tri meseca kada se pojavila glasina da se noću po selu smuca visoki čovek s brkovima, tamnije puti i sav u dronjcima. Tada je neka žena prijavila da je oko 23 sata ispred kuće napao visoki mršavi muškarac iz čijih su očiju izlazile prave male crvene munje.

Uskoro su, piše u nastavku Alo, Miroljuba počeli viđati i drugi Babljani, a od kraja februara do danas u selu u kasne sate gotovo da nema žive duše.

Bilo je to stravično iskustvo, sine moj! Taman me uhvatio prvi san kada sam začula da se pas nešto uznemirio dvorištu, da bjesomučno laje. Kada sam izašla da ga umirim, nešto me zgrabilo za rame.

Skoro sam mrtva pala od straha kada sam se okrenula. Ispred mene je stajao nesrećni Miroljub. Ni kao duh se nije promenio, imao je isti onaj zao osmeh i one urokljive oči”, ispričala je novinarima baka Vera koja ga je poslednja videla i opisala nastavak tog susreta.

“Otvorio je usta, onako kao da želi nešto reći, a jezik mu je, bože mi prosti, ličio na zmiju! Tada sam počela vrištati iz sveg glasa, što je razbudilo prvog komšiju. Kada je on izletio van s puškom, Miroljub je nestao kao rukom odnesen”, kazala je.

S Miroljubom se tih dana susreo i vulkanizer Milivoje. Taj je muškarac svojevremeno Miroljuba i pretukao, pa Milivoje veruje da ga je to spasilo od napada.

Vidi mi, prijatelju, šake. Kao lopate su! Da je navalio na mene, ne bi se dobro proveo. A gledao sam ga kao što sad tebe gledam. Stajao je u dvorištu usred noći. Kada sam upitao ko je, odvratio mi je: Miroljub je, onaj kojeg ste ubili.

Kada sam mu zaprijetio lovačkom puškom, on se samo mirno okrenuo i nekako nestao, poput magle”, prepričao je novinaru.

Selo Babe

Miroljuba su meštani pre šezdesetak godina ubili, pronađen je jednog jutra na njivi razbijene lubanje. Pretpostavlja se da ga je neko zatekao kako siluje neku seljančicu i poslao na onaj svet. Ali samo sve donedavno.

OKO NAS