vibe tv logo mini

HITNO UPOZORENJE RHMZ - PLJUSKOVI I SNAŽNO NEVREME STIŽU U SRBIJU!

VESTI

Nevreme i kiša nam ide nam u susret.

RHMZS upozorava da će danas tokom popodneva na zapadu, jugozapadu i jugu Srbije padati kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom. Upozorenje se odnosi na naredna tri sata.

Danas će u većem delu zemlje biti malo i umereno oblačno i suvo, samo na zapadu, jugozapadu i jugu promenljivo, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Vetar će biti slab do umeren istočni i jugoistočni, a u košavskom području povremeno i jak, dok će na jugu Banata biti kratkotrajnih sa udarima olujne jačine. Najniža temperatura će biti od 10 do 17 stepeni, a najviša od 24 do 28 stepeni.

Prema prognozi Ivana Ristića za drugi deo vikenda se očekuje smena sunca i visokih oblaka, temperatura će ići i na više od 25 stepeni i polako će se vratiti letnje temperature s tim što će duvati košava u Vojvodini.

Ristić navodi da će košava biti malo slabija nego što je bila za Prvi maj, tako da ne bi trebala da puno smeta ljudima i duvaće samo dva dana.

Prognoza UV indeksa hidrometeorološkog zavoda Srbije pokazuje da je UV zračenje i te kako visoko u većini naše zemlje, iako leto još nije stiglo.

Najmanje zračenje danas je Prizrenu i iznosi 4, što znači da je umereno.

Sutra će UV zračenje biti najviše na Kopaoniku i iznosiće 8, dok će najniži nivo zračenja biti u Peći i Prizrenu.

Iako se u utorak ne prognozira da UV zračenje u bilo kom delu zemlje pređe 7, cela Srbija biće u crvenom! Kako navodi RHMZ, nivo UV zračenja u svim gradovima biće između 6 i 7, što predstavlja visok nivo UV zračenja.

Oko Nas – ZAJEDNO SMO NAJBOLJI